ny-workshop-brand-design

15 tips til digitale ressourcer, du kan bruge i dit næste projekt

15 tips til digitale ressourcer du kan bruge i dit næste projekt [2021]

10-tips-til-digitale-ressourcer-2

 

Vi har alle været der. Vi er i gang med et projekt, hvor deadline nærmer sig hurtigere end ventet og nu er der ikke tid tilbage til at designe de sidste grafikker fra bunden af i Illustrator, Photoshop eller lignende.

Har du brug for nye ikoner til at peppe dine projekter op? Mangler du et professionelt WordPress tema lige nu og her? Ellers hvad med professionelt billedmateriale eller en ny font?

I denne top 14-liste har vi samlet en række digitale ressourcer der dækker enhver designers behov. I listen finder du både gratis og betalte grafikker, ikoner, WordPress-temaer m.m., samt får en masse inspiration til dine kommende projekter.

 

Skærmbillede 2020-12-01 kl. 13.32.36

 

1) Skabeloner til alle tænkelige formål? Prøv Envato Elements 

Envato Elements indeholder et gigantisk bibliotek med skabeloner til Illustrator, InDesign, Photoshop og After Effects. Men du kan finde mere end blot skabeloner.

Blandt de mere end 800.000 digitale ressourcer er der også stock video, musik, lydeffekter, grafiske skabeloner til CV, visitkort, WordPress temaer, WordPress plugins og meget mere.

Du kan prøve Envato Elements gratis ved at oprette en konto. Herefter kan du bladre igennem det massive bibliotek af professionelle ressourcer og prøve dem af i dit projekt.

Hvis du vil bruge design-ressourcer fra biblioteket til kommercielt brug, skal du bruge en licens, hvilket du skaffer nemt ved at købe et måned- eller årsabonnement på tjenesten.

 

Skærmbillede 2020-12-01 kl. 13.33.34

 

2) Professionelle billeder? Prøv Adobe Stock

Har du brug for professionelle billeder i høj kvalitet, men har ikke tid til at booke tid med en fotograf?

Så kan Adobe Stock være en løsning. Tjenesten tilbyder, at du kan starte op med 10 gratis billeder. Fordelen med Adobe Stocks billedtjeneste er også, at det er integreret med Adobe-programmerne, du bruger i forvejen.

Du kan derfor nemt teste forskellige billeder i dit design. Når du finder det rigtige billede, køber du en licens hvorefter du kan fortsætte designarbejdet direkte i f.eks. Photoshop eller InDesign via biblioteksfunktionen i Creative Cloud.

 

Skærmbillede 2020-12-01 kl. 13.34.27


3) 
WordPress temaer? Prøv Themeforest

Hos Themeforest finder du alt i WordPress-temaer. Her kan du søge i deres store udvalg af temaer til universel brug og special-temaer til f.eks. events eller specifikke brancher – alt efter hvad du skal bruge til dit websiteprojekt. 

Themeforest har mere end 40.000 WordPress-temaer til små og store budgetter og nogle temaer koster så lidt som 2 USD. Alle temaer bliver vurderet og godkendt, så de møder de krav, der f.eks. er til responsive web- og kvalitetsdesign.

Du kan enten individuelt købe de temaer, du har brug for eller abonnere på tjenesten, hvis du skal bruge en række temaer til forskellig brug.

 

FlatIcons


4) 
Ikoner? Prøv FlatIcon

Ikoner bruges af designere som aldrig før. Professionelle ikoner i dine projekter kan give dit design det sidste ekstra twist, og rette opmærksomheden mod vigtige tekstblokke samt forbedre navigation og funktionalitet i et design.

Næste gang du har brug for professionelle ikoner så prøv FlatIcon. Her får du adgang til en stor database med gratis ikoner tilgængelig i PNG, SVG, EPS og PSD. Der er også pakker af matchende ikoner, du kan hente samt forskellige stilarter at vælge mellem.

Hos FlatIcon er det også muligt at betale et lille månedligt gebyr for at få ubegrænset adgang til alle premium-ikoner såvel som gratis-ikonerne. 

 

 

DrawKit skærmbillede


5) Brug for gratis illustrationer? Prøv DrawKit

DrawKit har et stort udvalg af flotte og gratis illustrationer. Alle illustrationerne er håndtegnede vektor illustrationer med en simpel æstetik, der stilistisk passer ind i mange forskellige typer designs og content. Alle DrawKits illustrationer kan tilpasses, så de kan bruges til en række forskellige formål.

Så står du og mangler en hurtig illustration, der kan hjælpe til at visualisere et budskab eller skabe liv i dit digitale content, er DrawKit en fantastisk go-to. 

Skærmbillede 2020-12-01 kl. 14.00.48

6) App skabeloner? Prøv Freebiesbug

Freebiesbug har et bredt udvalg bestående af alt fra gratis UI kits og Sketch skabeloner til højkvalitetsfonte, kodestykker (snippets), PSD- og Illustratorfiler m.m – til gratis brug.

Det er en super ressource for dine web/UI/UX-relaterede projekter og deres hjemmeside gør det nemt at finde det, du har brug for. Men vær OBS på, at denne hjemmeside er meget inspirerende og du kan risikere, at sætte nye projekter i gang, som du ikke egentlig har tid til.

 

Skærmbillede 2020-12-01 kl. 13.36.21

 

7) Vektorgrafik? Prøv Vecteezy

Hvis du har brug for vektorgrafik så er Vecteezy som navnet tilsiger, netop ’easy’. Her kan du vælge, hvilken vektor du vil bruge og redigere i den allerede før du downloader grafikken. Du kan også justere direkte i farver, tekst, fonte og lignende. Det er super nemt og indeholder en massiv samling, hvor du også kan finde pensler, mønstre og videomateriale.

 

Subtle Patterns


8)
Mønstre? Prøv Subtle Patterns

Giv dine designs en ny dimension med subtile og sømløse baggrundsmønstre. Hos Subtle Patterns kan du hente baggrunde og mønstre til f.eks. hjemmesider, billeder, grafikker og meget mere. 

 

Color Hunter


9)
Brug for et nyt farveskema? Prøv Colorhunter

Hos Colorhunter kan du indsætte et link eller uploade et billede, der inspirerer dig, hvorefter systemet vil generere et udvalg af top 5 farver fra billedet. Det giver dig et nemt og inspirerende værktøj til at få nye farveideer til dine designs.

Skærmbillede 2020-12-01 kl. 13.25.24


10) Brug for at lave en hurtig mock-up? Prøv Shotsnapp

Skal du have lavet hurtigt mock-up, der kan visualisere din design-ide?

Shotsnapp kan du gratis lave et hurtigt mock-up til dit design: Vælg et device, tilføj et screen-shot af dit design og tweak din mockup præcis som du vil – og voilá. På få minutter har du en mockup klar til at vise interessenter, samarbejdspartnere eller kunder.

Det er altså en hurtig og enkel måde at kreere et mock-up, hvis du ikke har tid til at lave din egen eller mangler en skabelon at arbejde ud fra.

Shotsnapp er som udgangspunkt gratis, men hvis du vil have adgang til alle mock-ups, skal du opgradere til pro-versionen. 

Skærmbillede 2020-12-01 kl. 13.30.30


11)
Royalty-free Video? Prøv Stockio

Med video kan du fortælle historier og få øget engagement på f.eks. din hjemmeside.

Hvis du har brug for videomateriale til at inkorporere på din hjemmeside så prøv Stockio. Videoerne herfra kræver ingen henvisning og er gratis til både personlig og kommerciel brug.

Dette er en super måde at teste video af før, du investerer tid og penge i at producere en helt egen video.

 Stockio har også andre designressourcer såsom billeder, ikoner, fonte og vektorgrafik.

 

12) Gratis GIF-animationer? Prøv Animaticons

Har du brug for små GIF-animationer, du kan bruge til dit næste projekt? Så er Animaticons altid et godt sted at kigge.

Mange af deres GIF-pakker er gratis og indeholder små, æstetiske animationer, der kan bruges til en række forskellige formål.  

 

Dafont

 

13) Brug for nye fonte? Prøv DaFont

DaFont er et super sted til at hente populære fonte. Det store udvalg af forskellige fonte gør, at du med fordel allerede nu kan sætte et bogmærke på siden, så du altid har den til senere brug.

Skærmbillede 2020-12-01 kl. 14.12.05

 

14) Brug for design inspiration? Prøv Behance

De fleste kender det med at være gået helt i stå med et design kort før deadline. Nogle gange kan det være en god idé at holde en kort pause og søge inspiration fra andre designere.

Behance er en del af Adobe-netværket og her kan du finde UI-designs, illustrationer, grafisk design, kunst og meget mere. Siden er for mange et værktøj, der giver visuel inspiration og nye idéer, når du løber tør for kreative input. 

Du kan øverst på siden vælge kategorier, alt efter hvilket program du arbejder i eller hvilken type design, du ønsker at finde inspiration i. 

Billederne af mennesker på hjemmesiden er også rigtig gode. Der er også sponsorerede billeder og videoer fra Adobe og Shutterstock men disse er tydeligt markerede, når du fører musen over dem. 

Pikwizard-png

15) Royalty-free billeder og videoer? Prøv PikWizard

PikWizard tilbyder et imponerende bibliotek med over 1 million stock billeder og videoer. Disse er royalty-free og klar til kommerciel brug, uden at du behøver at tilføje credit til fotografen. 

Det der desuden gør PikWizard til noget helt særlig er, at du kan tage ethvert billede og redigere det med deres egen grafisk design software, Design Wizard! 

 

Se alle InDesign kurser i København og Aarhus

 

Modtag vores nyhedsbrev og hent en lyn-guide til digital grafik (PDF)

Hent en guide til digital grafik

I denne guide får du en række design guidelines samt overordnede beskrivelser af programmer og værktøjer, du kan benytte i forbindelse med designprocessen. Du får også en UX design checkliste samt en oversigt over hvilke formater, du bør bruge på de forskellige sociale medier. 

TILMELD OG HENT LYN-GUIDEN
authorIcon Af Softworld-DK

Softblog drives af Softworld, der er et internationalt træningscenter med fokus på digital visuel kommunikation. Siden 1995 har vi hjulpet kreative medarbejdere med at tilegne sig tidssvarende kompetencer i en kreativ og grafisk branche i konstant forandring. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

After Effects kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Se After Effects kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.