ny-workshop-brand-design

10 tips til digitale ressourcer du kan bruge i dit næste projekt

  10 tips til digitale ressourcer du kan bruge i dit næste projekt

  10-tips-til-digitale-ressourcer-2

  Vi har alle været der. Vi er i gang med et projekt, hvor deadline nærmer sig hurtigere end ventet og nu er der ikke tid tilbage til at designe de sidste grafikker fra bunden af i Illustrator, Photoshop eller lignende.

  Hos Softworld har vi derfor  samlet en liste over top 10 ressourcer for dine projekter, så du kan få dem færdige med flotte grafikker, billeder og funktioner. Har du for eksempel brug for nye ikoner til at peppe dine projekter op? Mangler du et professionelt WordPress tema lige nu og her? Ellers hvad med professionelt billedmateriale eller en ny font?

   

  I denne top 10-liste har vi sammensat en række digitale ressourcer der dækker enhver designers behov. I listen finder du både gratis og betalte grafikker, ikoner, WordPress-temaer m.m., samt får en masse inspiration til dine kommende projekter.

   

  Envato Elements

   

  1) Skabeloner til alle tænkelige formål? Prøv Envato Elements 

  Envato Elements indeholder et gigantisk bibliotek med skabeloner til Illustrator, InDesign, Photoshop og After Effects. Men du kan finde mere end blot skabeloner.

  Blandt de mere end 800.000 digitale ressourcer er der også stock video, musik, lydeffekter, grafiske skabeloner til CV, visitkort, WordPress temaer, WordPress plugins og meget mere.

  Du kan prøve Envato Elements gratis ved at oprette en konto. Herefter kan du bladre igennem det massive bibliotek af professionelle ressourcer og prøve dem af i dit projekt.

  Hvis du vil bruge design-ressourcer fra biblioteket til kommercielt brug, skal du bruge en licens, hvilket du skaffer nemt ved at købe et måned- eller årsabonnement på tjenesten.

   

  Adobe Stock

   

  2) Professionelle billeder? Prøv Adobe Stock

  Har du brug for professionelle billeder i høj kvalitet, men har ikke tid til at booke tid med en fotograf?

  Så kan Adobe Stock være en løsning. Tjenesten tilbyder, at du kan starte op med 10 gratis billeder. Fordelen med Adobe Stocks billedtjeneste er også, at det er integreret med Adobe-programmerne, du bruger i forvejen.

  Du kan derfor nemt teste forskellige billeder i dit design. Når du finder det rigtige billede, køber du en licens hvorefter du kan fortsætte designarbejdet direkte i f.eks. Photoshop eller InDesign via biblioteksfunktionen i Creative Cloud.

   

  Themeforest


  3) 
  WordPress temaer? Prøv Themeforest

  Hos Themeforest finder du alt i WordPress-temaer. Her kan du søge i deres store udvalg af temaer til universel brug og special-temaer til f.eks. events eller specifikke brancher – alt efter hvad du skal bruge til dit websiteprojekt. 

  Themeforest har mere end 40.000 WordPress-temaer til små og store budgetter og nogle temaer koster så lidt som 2 USD. Alle temaer bliver vurderet og godkendt, så de møder de krav, der f.eks. er til responsive web- og kvalitetsdesign.

  Du kan enten individuelt købe de temaer, du har brug for eller abonnere på tjenesten, hvis du skal bruge en række temaer til forskellig brug.

   

  FlatIcons

   


  4) 
  Ikoner? Prøv FlatIcon

  Ikoner bruges af designere som aldrig før. Professionelle ikoner i dine projekter kan give dit design det sidste ekstra twist, og rette opmærksomheden mod vigtige tekstblokke samt forbedre navigation og funktionalitet i et design.

  Næste gang du har brug for professionelle ikoner så prøv FlatIcon. Her får du adgang til en stor database med gratis ikoner tilgængelig i PNG, SVG, EPS og PSD. Der er også pakker af matchende ikoner, du kan hente samt forskellige stilarter at vælge mellem.

  Hos FlatIcon er det også muligt at betale et lille månedligt gebyr for at få ubegrænset adgang til alle premium-ikoner såvel som gratis-ikonerne. 

   

  Freebiesbug

  5) App skabeloner? Prøv Freebiesbug

  Freebiesbug har et bredt udvalg bestående af alt fra gratis UI kits og Sketch skabeloner til højkvalitetsfonte, kodestykker (snippets), PSD- og Illustratorfiler m.m – til gratis brug.

  Det er en super ressource for dine web/UI/UX-relaterede projekter og deres hjemmeside gør det nemt at finde det, du har brug for. Men vær OBS på, at denne hjemmeside er meget inspirerende og du kan risikere, at sætte nye projekter i gang, som du ikke egentlig har tid til.

   

  Vecteezy

   

  6) Vektorgrafik? Prøv Vecteezy

  Hvis du har brug for vektorgrafik så er Vecteezy som navnet tilsiger, netop ’easy’. Her kan du vælge, hvilken vektor du vil bruge og redigere i den allerede før du downloader grafikken. Du kan også justere direkte i farver, tekst, fonte og lignende. Det er super nemt og indeholder en massiv samling, hvor du også kan finde pensler, mønstre og videomateriale.

   

  Subtle Patterns

  7) Mønstre? Prøv Subtle Patterns

  Giv dine designs en ny dimension med subtile og sømløse baggrundsmønstre. Hos Subtle Patterns kan du hente baggrunde og mønstre til f.eks. hjemmesider, billeder, grafikker og meget mere. 

   

  Color Hunter


  8) 
  Brug for et nyt farveskema? Prøv Colorhunter

  Hos Colorhunter kan du indsætte et link eller uploade et billede, der inspirerer dig, hvorefter systemet vil generere et udvalg af top 5 farver fra billedet. Det giver dig et nemt og inspirerende værktøj til at få nye farveideer til dine designs.

   

  Stockio

   

  9) Royalty-free Video? Prøv Stockio

  Med video kan du fortælle historier og få øget engagement på f.eks. din hjemmeside.

  Hvis du har brug for videomateriale til at inkorporere på din hjemmeside så prøv Stockio. Videoerne herfra kræver ingen henvisning og er gratis til både personlig og kommerciel brug.

  Dette er en super måde at teste video af før, du investerer tid og penge i at producere en helt egen video.

   Stockio har også andre designressourcer såsom billeder, ikoner, fonte og vektorgrafik.

   

  Dafont

   

  10) Brug for nye fonte? Prøv DaFont

  Dette er et super sted for at hente populære fonte. Det store udvalg af forskellige fonte gør, at du med fordel allerede nu kan sætte et bogmærke på siden, så du altid har den til senere brug.

   

  Modtag vores nyhedsbrev og hent en lyn-guide til digital grafik (PDF)

  Hent en guide til digital grafik

  I denne guide får du en række design guidelines samt overordnede beskrivelser af programmer og værktøjer, du kan benytte i forbindelse med designprocessen. Du får også en UX design checkliste samt en oversigt over hvilke formater, du bør bruge på de forskellige sociale medier. 

  TILMELD OG HENT LYN-GUIDEN
  authorIcon Af Softworld-DK

  Softblog drives af Softworld, der er et internationalt træningscenter med fokus på digital visuel kommunikation. Siden 1995 har vi hjulpet kreative medarbejdere med at tilegne sig tidssvarende kompetencer i en kreativ og grafisk branche i konstant forandring. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

  Seneste blogindlæg


  Kurser og workshops
  grafiske-kurser-blog

  Online kurser
  Vil du lære de mest populære Adobe programmer online? Deltag på 3-timers kurser hjemmefra eller på kontoret. Læs mere om online kurser her >>

  After Effects kursus
  På dette 3-dages kursus i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Læs mere om kurset >>

  InDesign kursus
  Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Læs mere om kurset >>

  UX design kursus
  Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Læs mere om kurset >>

  Se flere kurser