ny-workshop-brand-design

Nyt om grafisk design og digitale medier

10 tips til din næste præsentation

10-tips-til-din-naeste-praesentation-blog.png
"Åh nej, skal jeg nu sidde og se på endnu en kedelig PowerPoint?"

Da PowerPointen gjorde sit indtog i 90’erne repræsenterede den noget nyt og moderne i præsentationsverdenen. Det var nu muligt at pifte sine foredrag op med en masse tekst og billeder der kørte i kæmpestørrelse i baggrunden.

"PowerPoint" formåede hurtigt at blive synonymt med "præsentation" - og "alle" havde de hvide slides med tekst i Arial-fonten og sorte bulletpoints (og måske et logo nede i hjørnet hvis man virkelig flottede sig).

Skrækken var de gange man som publikum fik serveret 50 slides tætpakket med tekst samtidig med at foredragsholderen snakkede.

Efter 30 minutter sat halve forsamlingen og sov, mens den anden halvdel trommede utålmodig med fingrene og ventede på at høre den magiske sætning "Nåh, skal vi tage en 5 minutters kaffepause?"

10-tips-til-praesentationen.png”Anti-PowerPointbevægelsen”
Efterfølgende kom der en masse nye værktøjer og programmer der tog slideshows til nye højder - men som samtidig krævede en masse tid og energi for at sætte op og producere.

Ofte endte det ikke rigtig med at tilføje noget til kommunikationen af budskabet andet end kreative overgange og zoom ind – zoom ud-effekter.

Efter dette boom opstod der naturligt nok enslags "anti-PowerPoint" bevægelse og de rigtig skarpe foredragsholdere sværger ofte til No-PowerPoint konceptet:

Hvis det man har at sige er relevant nok og kommunikeret skarpt - behøver man ingen PowerPoint i ryggen.

 

10 tips til din næste præsentation
I dag befinder vi os et sted midt i mellem 90’er boomet og oprørsbevægelsen, og "PowerPointen" er tilbage i den rolle den umiddelbart var tiltænkt - at supplere og understøtte en godt forberedt og relevant præsentation.

Det kræver at layout og visuelle elementer planlægges og gennemtænkes og at hver enkelt sætning, tekst og grafik underbygger en pointe og ikke kun er med ”fordi der jo skal være noget tekst på denne slide.”
authorIcon Af Softworld-DK

Softblog drives af Softworld, der er et internationalt træningscenter med fokus på digital visuel kommunikation. Siden 1995 har vi hjulpet kreative medarbejdere med at tilegne sig tidssvarende kompetencer i en kreativ og grafisk branche i konstant forandring. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

After Effects kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Se After Effects kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.