ny-workshop-brand-design

De 3 mest populære animationsvideoer i året der gik

  De 3 mest populære animationsvideoer i året der gik

  blog-3-bedste-animationsvideoer-2018-1

   En af de største marketingtrends i 2018 var at kombinere godt indhold med animation og på den måde skabe engagerende og levende videoindhold, der huskes af seeren.

  Faktisk var top 3 af de 10 mest sete videoer på YouTube i 2018 netop animationer. De verdenskendte (og Danmarks helt egne) LEGO-figurer er repræsenteret i hele to videoer på listen, mens den tredje er en kampagne fra Gatorade, som bruger animation for at fortælle en hjertevarmende historie om en af verdens bedste fodboldspillere.


  Disse digitale kampagner skilte sig ud fra mængden ved at finde «the sweet spot» mellem den menneskelige faktor, virksomhedsbrandet (afsenderen) og effektiv brug af teknologi.

  Så imens du kigger på disse tre populære animationsvideoer fra 2018, kan du f.eks. tænke over, hvordan de balancerer design, grafisk look, teknologi og engagerende indhold for at få budskabet til at trænge igennem til seeren.

  1. “The LEGO Movie Characters present: Safety Video” af Turkish Airlines

  Turkish Airlines har brugt LEGO-brandet i deres sikkerhedsvideo, som i skrivende stund er blevet set af over 25 millioner mennesker. I videoen er både Batman, Wonderman og Enhjørningen fra de populære LEGO-film med højt oppe i luften med præcis den samme sang, dans og humor, som vi forventer. Dette gør, at et måske ellers lidt kedeligt budskab bliver top underholdning og noget, som folk gerne vil bruge tid på at se. 

  2. ”Heart of a Lio” af Gatorade

  Den anden animerede video, som er på YouTubes top-10 liste over mest sete videoer i 2018, er en rørende kortfilm om fodboldsspilleren Lionel Messi. Med over 13 millioner visninger er denne video sandsynligvis blevet set af mange fans af en af verdens mest kendte fodboldsspillere.

  3. ”Rescue the Blue Dinosaur” af LEGO Jurrasic World  Den tredje animerede video på listen kom i slutningen af året op på over 10 millioner
  visninger. Videoen i sig selv er tætpakket med spænding, sjov og interaktivitet, der giver
  seeren muligheden for selv at vælge, hvilken retning historien skal tage. Du kan prøve det selv i videoen ovenfor!


  Hvor lang skal en video være?
  Observante seere vil måske lægge mærke til, at alle 3 animationsfilm på top 10 listen spænder fra 4 minutter til hele 7 minutter i længde. Dette vil mange måske tænke strider i mod de ”tip” vi i løbet af de seneste år har fået om, at videoer skal være korte.

  De populære videoer viser, at hvis bare indholdet er engagerende og spændende nok, er seerne også villige til at se dem til ende uafhængigt af fastsatte regler om længde. Det er godt nyt for de af os, der skal producere godt digitalt indhold også i det nye år.

  Se flere af de mest populære digitale kampagner i 2018
  Hvis du er interesseret i at se flere af de bedste digitale kampagner i 2018, så kan du i videoen nedenfor se højdepunkter fra The D&AD Awards som er en årlig pris med en række forskellige kategorier indenfor digitalt design og marketing.

   

   


  Modtag vores nyhedsbrev og hent en videoguide (PDF)

  softworld hent en videoguide

  I denne 44-siders begynder-guide i videoproduktion får du insider-viden, gode ressourcer og kendskab til de programmer, du behøver for at fuldføre din kreative vision.

  TILMELD OG HENT VIDEO GUIDEN
  authorIcon Af Laura Reininger

  Laura er digital designer og online marketing specialist og har arbejdet tæt sammen med grafiske designere og bureauer i den kreative branche. Hun er Cand.IT og uddannet indenfor international markedsføring og oplevelsesdesign. Laura har også været kommunikationsansvarlig for en række kunstgallerier og design magasiner i Danmark og i udlandet.

  Seneste blogindlæg


  Kurser og workshops
  grafiske-kurser-blog

  Online kurser
  Vil du lære de mest populære Adobe programmer online? Deltag på 3-timers kurser hjemmefra eller på kontoret. Læs mere om online kurser her >>

  After Effects kursus
  På dette 3-dages kursus i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Læs mere om kurset >>

  InDesign kursus
  Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Læs mere om kurset >>

  UX design kursus
  Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Læs mere om kurset >>

  Se flere kurser