ny-workshop-brand-design

Nyt om grafisk design og digitale medier

Hvorfor fungerer infografikker så godt? Her er 5 gode grunde

derfor-fungerer-animerede-infografikker-blog
Infografik er en måde, hvorpå man visuelt kan formidle et kompliceret budskab. I en tid hvor man konstant bliver udsat for massevis af information, er det vigtigt, at du kan få dine budskaber til at skinne klart igennem.

Animerede infografikker kan være GIF'er eller korte animationsvideoer og kan blandt andet bruges til kommunikations- og salgsmaterialer. De skal være hurtige, præcise og ikke mindst underholdende.

Hvad enten du er grafiker, producer, webdesigner eller noget helt fjerde, kan infografikker hjælpe dig med at formidle dine budskaber, så de rammer plet hos dine modtagere.

Her er 5 gode grunde til at bruge animerede infografikker
(og du ser dem alle in-action nederst i blogindlægget!)

  1. Infografikker er nemmere at huske, da man husker 80% af, hvad man ser eller gør. Derimod husker man kun 20% af, hvad man læser og 10% af hvad man hører.

  2. 90% af den information vi modtager er visuel og derfor fordøjer vi billeder hurtigere end tekst. 

  3. Infografikker fanger! Et opslag på de sociale medier har større chance for at opnå likes, delinger og kommentarer, hvis der benyttes infografikker.

  4. Infografikker er stadig et af de bedste værktøjer, til at forvandle komplekse data til let forståelig information.

  5. På nuværende tidspunkt er YouTube det største søgenetværk for videoer med over en milliard aktive brugere. Ved at bringe dine infografikker til live med animation og video kan du dermed nå ud til et endnu større publikum.

Prøv at reflektere over din egen koncentration igennem disse 5 punkter. Kan du huske dem alle?

For en sammenligning kan du se nedenstående animerede infografik. Den siger det samme som teksten ovenfor, men informationen er serveret på en let og frisk måde.

 

 
Af Softworld-DK

Softblog drives af Softworld, der er et internationalt træningscenter med fokus på digital visuel kommunikation. Siden 1995 har vi hjulpet kreative medarbejdere med at tilegne sig tidssvarende kompetencer i en kreativ og grafisk branche i konstant forandring. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

Video & animation kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København kan du lære After Effects, Premiere Pro og Adobe Animate. Se kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.