kreative-grafiske-kurser

Bliv klogere på e-læringsværktøjet Adobe Captivate

  Bliv klogere på e-læringsværktøjet Adobe Captivate

  group-of-students-studying-using-laptop-giving-TKR35EJ

   

  Hvem er Adobe Captivate relevant for? Hvorfor er det et godt værktøj? Og hvordan kan det være med til at effektivisere udbredelsen af viden?

  Vi har bedt Adobe Captivate ekspert og instruktør Christine Dyhr Rask om at gøre os klogere på e-læringsværktøjet og dets mange muligheder. Læs med her og lær mere allerede i dag.

  Hvad er Adobe Captivate?

  Adobe Captivate er et intelligent e-læringsværktøj, som kan bruges til at opbygge forskellige typer e-læringskurser. Værktøjet gør det let at producere e-læring med en bred vifte af interaktivt og responsivt content, som er med til at engagere og fastholde modtageren.

  Adobe Captivate adskiller sig fra andre e-læringsværktøjer på markedet, idet du kan skræddersy og tilpasse alle dele af din e-læring lige fra udseende til funktionalitet, så det passer nøjagtigt til dit formål.

  Hvem er Adobe Captivate relevant for, Christine?

  "Adobe Captivate er relevant for alle virksomheder og organisationer – store som små, offentlige som private – der ønsker at tilføje e-læringskurser til deres kursus-palette. Typisk er det en strategisk beslutning om at bruge værktøjet fremadrettet".

  Det handler om meget mere end bare at lære et program

  "Mange tror, at det bare handler om at lære at bruge et program, og så kan man det. Sådan er det ikke.

  Der spiller langt flere elementer ind, som påvirker og inddrager flere afdelinger. Skal der tages billeder? Skal der laves videoer? Skal det erstatte tilstedeværelseskurser eller foregå som et supplement? 

  Alle spørgsmål, som skal besvares på strategisk niveau".

   

   


  Hvad er det, som gør Adobe Captivate til et godt værktøj?

  "Først og fremmest giver værktøjet gode muligheder for at gøre e-læring mere interaktiv, da brugeren ikke bare sidder tilbagelænet og kigger på en video. Adobe Captivate engagerer og fastholder modtageren, da han/hun oftest selv skal deltage aktivt i indlæringen".  

  Skab dit eget univers

  "Derudover er det et fleksibelt værktøj, som gør det muligt at skabe sit eget univers i forhold til virksomheden eller organisationen. Mulighederne er mange, og så snart man bliver vant til at bruge Adobe Captivate, kan man virkelig udfordre dets mange funktioner til at lave mere avancerede opsætninger. Hvor andre værktøjer kan 

  e-laeringsvaerktoej

  være en smule begrænsende, er mulighederne med Adobe Captivate mange. Det er også det bedste værktøj, når det kommer til responsiv e-læring".

   Kan du komme med et konkret eksempel, hvor Adobe Captivate har hjulpet en organisation eller virksomhed med at effektivisere udbredelsen af viden?

  "Vi skulle engang undervise en organisation, som gerne ville begynde at lave systemtræning vha. Adobe Captivate. Normalt gennemgår vi alle funktioner i programmet, men de havde kun behov for at vide noget om dette specifikke område.

  Vi arrangerede derfor et skræddersyet forløb til dem, hvor vi i forvejen havde lavet en skabelon med alt det basale, som man normalt selv sætter op på kurset. Det inkluderede blandt andet fonte, farver, logo osv.

  Efterfølgende fik de Adobe Captivate filen, som de så senere brugte som skabelon til et andet projekt. Under projektet kunne medarbejderne trække på deres erfaringer fra kurset, og de var derfor i stand til selv at producere indholdet.

  Det er noget jeg ved, at de stadig drager rigtig god gavn af i dag. De er blevet i stand til at producere e-læring på egen hånd, da de nemt kan tage udgangspunkt i det projekt, som vi i sin tid satte op for dem. Det har gjort udviklingen af kurserne nemme og effektive".

  Hvorfor skal man deltage i et Adobe Captivate kursus hos dig?

  captivate-gifSidder du med et specifikt e-læringsprojekt og mangler færdigheder og inspiration til at komme i gang? På kurset får du konkrete eksempler på gode løsninger, som er tilpasset dit projekt.

  "Hele kurset er bygget op om en case, så det bliver så virkelighedsnært som muligt. Jeg underviser ikke bare i programmets funktioner og muligheder. Jeg sætter det ind i en historie.

  Derudover trækker jeg på min praktiske erfaring og spørger den enkelte, hvad han/hun skal bruge Adobe Captivate til.

  De fleste har et konkret projekt, som de skal i gang med efter kurset, og disse inddrages også. Det fungerer oftest således, at efter gennemgangen af et bestemt element eller en funktion, kommer jeg med konkrete eksempler på, hvordan den enkelte kursist kan bruge det med udgangspunkt i hans/hendes projekt".

  Få en god skabelon med i rygsækken

  "Til slut går kursisten herfra med et komplet e-læringskursus, som kan bruges som skabelon, når han/hun selv skal til at udvikle e-læring. Derudover går man herfra med et godt overblik over værktøjet samt en masse fif og gode råd til lige netop det projekt, de står overfor".

   


  Ønsker du at blive endnu klogere og komme godt i gang med Adobe Captivate allerede i dag? Så kan du tilmelde dig vores Adobe Captivate Basis kursus lige her.

  Kan du allerede det basale i Adobe Captivate men ønsker at skabe mere liv og interaktivitet i din e-læring, kan du tilmelde dig vores Adobe Captivate Rutineret kursus her.
  authorIcon Af Camilla Thomas Norén

  Camilla Norén er uddannet Digital Konceptudvikler med speciale i digitale løsninger, værdiskabelse, kommunikation, projektledelse og markedsføring på tværs af medier. Hun er opdateret på de nyeste trends inden for teknologi, og arbejder særligt med digital markedsføring og digital content produktion.

  Seneste blogindlæg


  Kurser og workshops
  grafiske-kurser-blog

  After Effects kursus
  På dette 3-dages kursus i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Læs mere om kurset >>

  InDesign kursus
  Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Læs mere om kurset >>

  UX design kursus
  Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Læs mere om kurset >>

   

  Se flere kurser