ny-workshop-brand-design

After Effects for Grafikere

After Effects for Grafikere: Sådan kommer du i gang

blog-after-effects-for-grafikere

 

Der er stor efterspørgsel på levende grafik og videoindhold til digitale medier. Grafiske designere i dagens digitale landskab kan derfor med fordel inddrage mere levende indhold i sine digitale produktioner.

I dette blogindlæg finder du ud af, hvad du som grafiker kan producere i After Effects.

Til sidst i blogindlægget får du også 7 tips til at komme godt fra start i det populære program!


Hvad kan grafikeren bruge After Effects til?

After Effects er et fantastisk program til produktion af levende og visuelt videoindhold.

Mange forbinder traditionelt set After Effects med visuelle specialeffekter og animation. Men After Effects er i de seneste år også blevet utroligt populært blandt grafiske designere og medarbejdere, der arbejder med digital markedsføring.

After Effects åbner op for at give dine statiske illustrationer og grafikker liv – og bliver brugt til at producere alt fra animeret infografik, små GIF-grafikker og animerede bannerbilleder til større produktioner som explainer-videoer og animationsfortællinger til brug på digitale platforme.

Nedenfor ser du et par eksempler på, hvad du kan bruge After Effects til:


VISUALISERE DATA OG INFORMATION


eksempel-paa-infografik

Skal du præsentere data på en informativ og let fordøjelig måde? Med After Effects kan du forvandle statisk grafik til levende fortællinger. Du kan bygge diagrammer og grafer direkte i After Effects eller animere dine eksisterende grafikker.

Derefter kan du præsentere resultatet som f.eks. animerede infografikker, årsrapporter og andre spændende tal og fakta.

PRODUCERE ANIMERET GRAFIK OG LOGO DESIGN

logo-kreativt-bureau

Skal I bruge jeres logo som åbningssekvens i en video? Så kan du animere logoet i After Effects med spændende effekter og visuelle elementer, der giver jeres logo et professionelt look. Animerede ikoner er også et hit.

Her kan du tage din eksisterende grafik fra f.eks. Illustrator og derefter animere den i After Effects og eksportere til brug på f.eks. en hjemmeside. 

 

GIVE VIRKSOMHEDSVIDEOEN ET VISUELT TOUCH


titler-firma

Arbejder du med case-videoer, interviews eller produktfremvisninger? Så kan det være, at de skal piftes lidt op med navneskilte og titler på interviewobjekter, forklarende tekst og grafikker eller visuelle effekter.

Alt dette kan du designe i After Effects og nemt eksportere til brug i et videoredigeringsprogram som f.eks. Premiere Pro.

 

FORTÆLLE ENGAGERENDE HISTORIER

 

Fortæl jeres virksomheds historie med animation og visuel grafik. Med After Effects kan du animere din grafik fra Illustrator og Photoshop ved at inddrage storytelling teknikker, der kommunikerer jeres budskab ud på en effektiv og engagerende måde. 
 

 

Hvilke fordele er der ved at bruge After Effects til levende grafik og animation?

En af de store fordele når du som grafiker skal kaste dig ud i After Effects er, at du sandsynligvis allerede kender andre Adobe programmer som f.eks. Photoshop, InDesign og Illustrator. Det giver dig en kæmpe fordel, når du åbner brugerfladen i After Effects op for første gang. 

Du vil nemlig kunne genkende en række funktioner, værktøjer og paneler. I After Effects finder du f.eks. også Lag (layers) funktionalitet i selve tidslinjen i programmet.

Selv om Lag i After Effects fungerer på en lidt anden måde, end du måske er vant til fra Photoshop, så vil du nemmere forstå opbygningen, når du tager din Photoshop erfaring med dig over i animationsverdenen.

Du kan også importere Photoshop og Illustrator filer direkte ind i After Effects og på denne måde bibeholde alle dine Lag, når du nu skal til at skabe liv i din grafik.

Hvis du har arbejdet med justeringslag og masker i Photoshop, vil du også genkende disse værktøjer i After Effects.

7 tips til at komme godt fra start i After Effects

1. Prøv programmet af med skabeloner og færdiglavet grafik


ae-1-skabeloner

Et godt udgangspunkt for at kickstarte dine nye færdigheder i After Effects på er at hente Motion Graphics skabeloner, som andre After Effects brugere har udviklet.  

På denne måde skal du ikke starte helt fra bunden af, og du lærer hurtigt at forstå, hvordan programmet hænger sammen.

Mange skabeloner kommer også med gode brugermanualer, der kan hjælpe dig med at få overblikket over de mest almindelige funktioner. Envato Elements, Videohive (betalt) og Motionelements (gratis) er blot nogle af de steder, hvor du kan finde skabeloner. 

2. Få inspiration fra andre grafikere, der bruger After Effects

ae-2-inspiration

Inspiration kan for mange være en vigtig faktor for, om de skal give sig i kast med nye udfordringer. Nettet bugner af eksempler på levende grafik, Motion Graphics og animation, som andre kreative har produceret.

Kreative netværk som f.eks. Behance har en masse brugerskabte eksempler på, hvad du kan producere med After Effects. Se en række eksempler fra andre After Effects brugere på dette link.


3. Bliv fortrolig med tidslinjen


ae-3-timeline

Vigtigheden af tidslinjen i After Effects kan sammenlignes med Photoshop’s Lag-panel. Det er her, din produktion bliver til, og det er her, du styrer, hvordan dine grafikker og elementer skal bevæge sig og se ud.

Hvis du har prøvet kræfter med andre videoprogrammer som f.eks. Premiere Pro, vil du kunne genkende opbygningen af tidslinjen. Når du er blevet komfortabel med tidslinjen og dens basale funktioner, er du allerede langt på vej til at kunne skabe spændende og levende grafikker.

4. Lær hvordan du eksporterer til relevante formater

ae-4-eksport

Du kan eksportere dine produktioner i After Effects til en række forskellige formater alt afhængig af brug. Det kan f.eks. være .MP4 og .MOV video, animeret GIF, Photoshop format, Flash samt stillbilledeformater som f.eks. .JPEG og .EPS.

Det kan også være, at du skal eksportere en After Effects produktion med gennemsigtig baggrund til brug som overlægning på en video i f.eks. Premiere Pro. Her skal du f.eks. vide, hvordan du eksporterer ved hjælp af funktionen RGB + Alpha.


5. Få overblikket over de vigtigste funktioner og værktøjer


ae-5-funktioner

Kompositioner, blending modes, justeringslag, keyframes er kun nogle af de basale funktioner i After Effects, som du skal kende til. Start med at blive komfortabel med de basale funktioner. Herefter bygger du ovenpå din viden med mere avanceret funktionalitet. 

6. Lær After Effects på 3 dage fra en Adobe-certificeret ekspert


ae-7-kursus

På et 3-dages After Effects kursus får du en grundig forståelse for brugerfladen og de vigtigste værktøjer. Kursets fokus er at få sat dig godt i gang fra start og samtidig lære at arbejde mest optimalt og effektivt med After Effects. 

 

7. Tænk over hvilke typer grafik og indhold, du gerne vil producere

Hvilke typer levende grafik vil du producere i After Effects? Programmets uendelige muligheder kan også opleves som en begrænsning. 


Hvor skal du starte? Tænk over, hvad du primært vil skulle producere i After Effects. Det kan være, at dit fokus skal være på animationsvideoer, infografikker, produktpræsentationer, 3D eller noget helt femte.

Ved at have et klart formål med, hvilke typer levende grafik og indhold du vil producere mest af i After Effects, kan du fokusere på at lære specifikke teknikker. 

Vi håber du har fået et godt indblik i dine muligheder med After Effects! 
authorIcon Af Softworld-DK

Softblog drives af Softworld, der er et internationalt træningscenter med fokus på digital visuel kommunikation. Siden 1995 har vi hjulpet kreative medarbejdere med at tilegne sig tidssvarende kompetencer i en kreativ og grafisk branche i konstant forandring. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

After Effects kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Se After Effects kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.