kreative-grafiske-kurser

Seneste nyt om grafisk design og digitale medier

  After Effects eller Animate CC? Forskelle på to programmer til levende grafik

  Skal du i gang med at producere levende indhold og animationer, men er i tvivl om, hvilket program du skal bruge til formålet? Vi har nedenfor samlet et overblik over, hvornår du bør bruge After Effects fremfor Animate CC – og omvendt.

   

  Hvornår bør du bruge After Effects?

  after-effects-bar

  Med After Effects har du en palette af muligheder, som kan løfte din film- og videoproduktion til nye højder. After Effects er et omfattende program, som bruges til at skabe kreative animationer, tekst- og 3D-effekter. Der er ikke den ting, du ikke kan skabe med programmet – kun fantasien sætter grænser.

  After Effects er for dig, der skal skabe professionelle film og videoer med dynamiske animationer, tekst- og 3D-effekter. Programmet spiller godt sammen med de andre programmer fra Adobe – og særligt kombinationen af After Effects, Illustrator og Premiere Pro udgør en fuldendt symbiose.

  Du bør bruge After Effects hvis…

  • Du skal levere professionelle produktioner med animation og anderledes effekter til film, TV og websites
  • Du vil have ubegrænsede muligheder i dit arbejde med animation, tekst- og 3D-effekter
  • Du skal producere kreative og unikke videoer, som skiller sig ud fra mængden af allerede eksisterende videomateriale
  • Dine videoopgaver er komplekse, og kræver et ”samlingssted”, som kan håndtere store mængder af forskelligt materiale

  Det siger After Effects instruktør, Michael Vrede, om programmet: ”After Effects er det perfekte program til den visuelle kunstner, som ønsker ubegrænsede muligheder i sit arbejde. Der er ikke det, du ikke kan med After Effects, som tilgodeser alt fra kreative animationer til vilde tekst- og 3D-effekter”.

  Hvornår bør du bruge Animate?

  animate-cc-bar

  Med Animate kan du producere web-bannere og interaktivt indhold til websites og andre digitale platforme – næsten uden at kode. Dine produktioner i Animate kan eksporteres direkte til HTML5-kodeformat, så du nemt kan skabe filer, der fylder så lidt, at de ikke svækker og forsinker oplevelsen af et website.

  Førhen krævede det en del arbejde og meget kodning at skabe animationer og interaktiv kode. Men med Animate er det overraskende nemt – selv for grafiske designere uden erfaring med kode. 

  Du bør bruge Animate hvis…

  • Du skal producere animationer og interaktiv grafik, der skal integreres på websites og andre digitale platforme
  • Du skal levere interaktive webbannere til websites
  • Du skal lave professionelle og knivskarpe præsentationer til internt eller eksternt brug
  • Du skal oprette animerede GIF-filer, som ikke fylder for meget
  • Du holder af at arbejde med vektor-grafik, og ønsker at gøre dine illustrationer levende

  Det siger Animate instruktør, Sten Olsen, om programmet: ”Som daglig bruger af Adobe Illustrator, og med min baggrund som tegner, er Adobe Animate mit foretrukne program til animation af mine illustrationer. Jeg laver mine tegninger i Illustrator, og gør dem levende i Animate”.

  Se video: Keyframe animationer med After Effects

   

  Se video: Lær Animate CC at kende 

   

  Hvad skal du igang med?

  Skal du selv i gang med at skabe kreative animationer, tekst- og 3D-effekter, som kan tage dine videoproduktioner til nye højder, kan du læse mere om After Effects her. Skal du derimod til at skabe animerede web-bannere og producere interaktivt indhold til websites og/eller andre digitale platforme, kan du læse mere om Animate her.
  authorIcon Af Camilla Thomas Norén

  Camilla Norén er uddannet Digital Konceptudvikler med speciale i digitale løsninger, værdiskabelse, kommunikation, projektledelse og markedsføring på tværs af medier. Hun er opdateret på de nyeste trends inden for teknologi, og arbejder særligt med digital markedsføring og digital content produktion.

  Seneste blogindlæg


  Kurser og workshops
  grafiske-kurser-blog

  After Effects kursus
  På dette 3-dages kursus i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Læs mere om kurset >>

  InDesign kursus
  Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Læs mere om kurset >>

  UX design kursus
  Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Læs mere om kurset >>

   

  Se flere kurser