placeholder_200x200

Seneste nyt om grafisk design og digitale medier

Apple Pay kan blive den største betalingsløsning

apple-pay-1024x635.jpg

Inden for de næste 24 mdr. kan Apple Pay blive den største betalingsløsning. Læg mærke til, at jeg siger ikke den største online. Jeg siger den største. Apple Pay er en rigtig interessant betalingsløsning i din iPhone eller iPad.

Sammen med den opgraderede iPhone 6 (iPhone 6 Plus) og Apple Watch, blev Apple Pay lanceret i september af Apples CEO Tim Cook.

Men hvorfor betalingsløsninger?

Konkurrenter som Paypal er som sådan kun online. I den fysiske verden har bankerne, Visa og MasterCard ikke udviklet sig i en menneskealder. Der er MobilePay og Swipp, men det er stadig primært privatperson til privatperson. Apples force er, at de ikke er bundet til en enkel bank, og de er store nok til, at de ikke lader sig diktere af bankerne.

Ud af de 15 banker, der på nuværende tidspunkt er med i Apple Pay, er de 11 blandt top 20 US banks - og top 5 er alle repræsenteret. Så der er nok ikke nogen tvivl om, at de danske banker vil støtte op. Om ikke andet, så skal presset fra forbrugerne nok blive stort nok til, at de hopper med. Som forbruger i DK kan du desværre ikke være med…… Endnu.

Hvordan virker Apple Pay? Kan jeg prøve det?

Dit betalingskort, som er kompatibelt med Pay, bliver tilknyttet din Passbook. Når du er i en butik, der understøtter Pay, kan du, ved at udnytte NFC (Near Field Communication) chippen i en iPhone 6 (Plus) eller Apple Watch, betale for dit indkøb.

Det eneste, der skal bruges, er dit fingeraftryk på TouchID sensoren. Se en præsentation af Apple Pay i denne video:

Hvad gør Apple Pay anderledes?

Kort sagt: Apple har infrastrukturen! Lige nu er det muligt at bruge dit Apple ID online på Apple Store. Derfra til, at du så kun skal bruge din iPhone til at godkende dit køb, ved at føre fingeren over TouchID chippen, er ikke så fjern.

Og derfra til, at du kan bruge den i en Apple Store, er kun et spørgsmål om, at den iPhone, som ekspedienten går med, bliver en iPhone 6 eller bedre. Og det er jo nok allerede sket nu.

Pay er allerede ude iblandt virkelige butikker som Whole Foods Market (økologiske varer), Toys’R’us til McDonalds og Bloomingdales.

Jeg kunne selv godt se både Bestseller, H&M, Dansk Supermaked, Coop og Magazin implementere Pay. Er det online, eller i en App, kan du også bruge din iPad Air 2, fordi den har TouchID sensor, men ikke i en butik, da den ikke har NFC chippen.
authorIcon Af Michael Loft Mikkelsen

Michael Loft er Apple Specialist hos Lego. Michael har undervist i 15 år, i alt fra Idræt og Sanitettjeneste som instruktør ved forsvaret, til førstehjælp, krisepsykologi og traumehåndtering ved Falck. De seneste to år har Michaels fokus dog været på at undervise som Apple Certified Trainer, en uddannelse som han er den første dansker der har taget i Cupertino.

Michael er danmarks højst certificerede Apple konsulent, og den eneste danske Apple Certified Master Trainer. Hvilket betyder at han har gennemført Trainer uddannelsen i samtlige af Apples certificeringskurser, samt iOS Specialist Training. Dertil har Michael gennemført CCNA, og er altså netværksspecialist.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

After Effects kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Se After Effects kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.