ny-workshop-brand-design

Nyt om grafisk design og digitale medier

  Arbejd smartere i Photoshop med Smart Objects og Smart Filters

  photoshop-smart-filters

  Smart Objects er lige præcis det, de kaldes – smarte. Med Smart Objects i Photoshop får du uanede muligheder for at ændre på dine kompositioner, og du kan endda fortryde filtre, efter du har lukket et dokument. Her får du eksempler på Smart Filters oprettet vha. Smart Objects.

  Hvis du i forvejen kender godt til Photoshop men stadig føler, at du mangler flere tidsbesparende og smarte måder at arbejde på, så er der masser af gode tips og tricks at tage fat i.

  Her får du et indblik i Smart Objects, men savner du endnu mere viden, kan du lære en række smarte arbejdsmetoder og værktøjer i Photoshop på vores kursus Photoshop Rutineret.

  Lad os vise dig eksemplerne på Smart Filters oprettet med Smart Objects.

  Eksempel 1

  I vores første eksempel har vi åbnet et billede i Photoshop. I lag-panelet vælger vi at konvertere det til et Smart Object.
  Ps-rutineret-01-1
  Der tilføjes nu et filter, i dette tilfælde er det filtret Diffuse Glow. I lag-panelet er der nu under laget kommet et Smart Filters lag.
  Ps-rutineret-02-1Vi gemmer og lukker billedet.

  Senere åbnes det igen, og Smart Filter laget er der stadig. Ved at klikke på teksten Filter Gallery kan vi nu ændre på indstillingen for filtret eller anvende et andet, og ved at klikke på ikonet til højre på laget, kan der ændres på Blending Mode og Opacitet.

  Vi kan såmænd også slukke for filtret ved at klikke på øjet ud for Smart Filters laget (som med ”normale” lag) eller bare smide det i skraldespanden.

  Herunder er Blending Mode ændret til Color Dodge.
  Ps-rutineret-03-1
  Og her er opaciteten ændret til 60%.

  Smart Filters laget er der faktisk også en maske, den hvide ramme, og det giver endnu mere interessante muligheder.

  Eksempel 2

  Her er et andet eksempel med et billede, der er konverteret til et Smart Object:

  Smart objects Photoshop Softworld

  Der tilføjes et filter, denne gang er det Color Halftone.

  Smart Filters Photoshop Softworld

  Vi aktiverer masken ved at klikke på rammen, og i billedet trækker vi så et forløb fra sort til hvidt. Resultatet er en udtoning fra det oprindelige billede til filtret, som du også kan se i masken på Smart Filters laget.

  Smart Filters Photoshop Softworld

  Vil du lære mere om Smart Objects, avancerede masker og andre smarte måder at arbejde på i Photoshop?

  På vores Photoshop Rutineret kursus går vi i dybden med Photoshops nye muligheder i forhold til retouch, vi taler om farvestyring, Photoshop til web og video og mange andre Photoshop funktioner, der gør hverdagen lettere.

  Læs om Photoshop rutineret her >>
  authorIcon Af Sten Olsen

  Sten er instruktør i Softworld, konsulent og coach i den grafiske branche med en fortid i reklameindustrien. Sten startede som kommerciel kunstner, og hans talent som tegner har senere givet ham arbejde som Grafisk designer, Art director og Kreativ Coach.

  Sten er specialist i Adobe InDesign, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop og Adobe Acrobat. Han har skrevet bøger og artikler om grafisk design samt undervist virksomheder i over 18 år.

  Seneste blogindlæg


  Kurser og workshops
  grafiske-kurser-blog

  Online kurser
  Vil du lære de mest populære Adobe programmer online? Deltag på 3-timers kurser hjemmefra eller på kontoret. Læs mere om online kurser her >>

  After Effects kursus
  På dette 3-dages kursus i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Læs mere om kurset >>

  InDesign kursus
  Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Læs mere om kurset >>

  UX design kursus
  Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Læs mere om kurset >>

  Se flere kurser