ny-workshop-brand-design

Nyt om grafisk design og digitale medier

Augmented Reality: Fra gimmick til brugbar teknologi

augmented-reality-blog

De fleste blev nok for alvor opmærksomme på Augmented Reality, da Pokémon GO blev lanceret i 2016, hvor man pludselig så folk gå rundt i nabolaget med deres smartphones og fange virtuelle monstre.

Men i år tegner der sig et nyt og mere brugbart billede af AR – Det bliver nemlig i langt højere grad brugt af virksomheder til at optimere og markedsføre deres produkter. I dette gæsteblogindlæg fortæller app-udviklere fra virksomheden Touchlogic mere om hvad du kan forvente af Augmented Reality i nær fremtid. 

Augmented Reality er blevet en brugbar feature for virksomheder

Flere eksperter har spået om, at 2018 er året for Augmented Reality. Blandt andet har Jay Samit fra Deloitte udtalt, at der vil ske en kæmpe vækst i 2018 og at AR potentielt er en 1 trillion dollar industri.

I Touchlogic følger vi spændt med i udviklingen af Augmented Reality (AR), da det giver nogle interessante muligheder for at lave endnu bedre apps, som både kan være informative og sjove at benytte. Derfor vil vi i det følgende fortælle dig lidt om teknologien, og hvad din virksomhed kan bruge AR til.

Hvad er Augmented Reality?

Helt forenklet er Augmented Reality et ekstra lag ovenpå virkeligheden. Det blander den fysiske verden med virtuelle elementer ved hjælp af din tablet eller smartphones kamera, lyd og GPS-signal.

Hvis du har Snapchat installeret kender du garanteret AR-funktionen, der kan ændre dit ansigt til dyr, frugt, sjove karakterer og meget mere. Man kan også finde AR-apps med et mere nyttigt formål, såsom Google Translate, der giver muligheden for at få oversat ord med det samme ved hjælp af telefonens kamera.

Lige nu bliver der produceret mange AR-apps takket være en langt større tilgængelighed af software, der gør det nemmere at udvikle med AR. De mest kendte, og mest anvendelige i forbindelse med app udvikling, er Apples ARKit og Googles ARCore. Flere virksomheder er tilmed begyndt at se AR som en sikker investering, efter at disse store Tech-giganter er hoppet med på bølgen, hvilket betyder en stigning af apps.

Løser praktiske udfordringer

AR er gået fra at være en sjov gimmick til at blive anvendt til praktiske formål. Man bruger ikke længere AR fordi det er spændende og nyt. Man bruger det fordi der er en opgave, som teknologien kan hjælpe med at løse effektivt. Der findes et hav af brancher, hvor AR kan forbedre kundens oplevelse, som for eksempel e-commerce, turisme, undervisning og ejendomsmægling.

Indenfor interiør kan AR hjælpe kunderne med at vælge de rigtige møbler ved at de kan se produktet placeret i deres hjem. Hvis man for eksempel vil købe et nyt køkken, kan en AR-app placere køkkenelementerne, så man får en idé om det endelige resultat. AR-apps rykker også indenfor bilindustrien. Mercedes Benz, har udskiftet bilejernes manual med AR-appen ”Ask Mercedes”. Med appen kan man nu gå på opdagelse i bilen, og man er dermed ikke længere nødsaget til at læse en kedelig manual igennem.

Augmented Reality vs. Virtual Reality

Augmented Reality bliver nogle gange forvekslet med Virtual reality (VR), men det er ikke det samme. De fleste vil kunne genkende VR på den store brille, der omslutter hele synsfeltet. VR skal få det til at føles som om, man er til stede i et andet univers, og det bruges især til underholdning.

En VR-oplevelse foregår på et afgrænset område for eksempel i din stue, og det er dermed endnu ikke muligt at opleve VR ved at gå rundt i byen, som man kan med AR. Af denne grund er der også eksperter, der mener, at AR overhaler VR, da AR kan bruges til meget andet end spil.

5 apps du kan prøve i dag

AR kan som bruges til mange forskellige formål, og vi har herunder samlet fem apps, der kan give dig en idé om, hvad AR kan lige nu.

1) IKEA Place
Man kan placere møbler i sit hjem for at se om de passer i størrelse og indretning 3D modeller af Ikeas produkter, der passer i størrelsen til Ikeas rigtige møbler.Apple Store 
Google Play 

2) Google Translate
En brugbar app, der kan oversætte for dig ved at du peger kameraet hen på det stykke tekst, du vil have oversat.

Apple Store 
Google Play 

3) Snapchat
På det sociale medie Snapchat, kan du lægge forskellige filtre over dit ansigt og sende det til vennerne.

Apple Store
Google Play

4) Ingress
Et AR Sci-Fi Spil fra de samme, der har lavet Pokémon GO, hvor man skal finde virtuelle portaler, ved at bevæge sige rundt i sit nabolag.

Apple Store 
Google Play

5) View Ranger Skyline
En vandreapp, hvor man gennem AR-funktionen kan følge en vandresti, der er afmærket med pile. Man kan samtidig blive klogere på sine omgivelser med navne og afstande på bjerge, floder eller lignende.

Apple Store 
Google Play 

Om gæsteskribenten
Touchlogic er en dansk app-virksomhed, der åbnede dørene i 2011. Virksomheden er stiftet af udviklere, og derfor er der et særligt stort fokus på at udvikle den bedste kode med de nyeste teknologier. Deres kunder spænder fra iværksættere til større danske virksomheder. Touchlogic har blandt andet været med til at udvikle Yousee-appen, der har over 500.000. brugere. Læs flere digitale nyheder på deres blog her .

 
authorIcon Af Gæsteskribent

Har du lyst til at byde ind med viden og erfaring i et gæsteindlæg?

Vi ønsker at skabe en platform for vidensdeling og erfaringsudveksling fra hverdagen, og derfor er vi altid interesseret i relevante bidrag fra folk men noget på hjertet.

Så hvis du har draget dig nogle erfaringer, eller har gode tips og tricks til værktøjer eller arbejdsområder, er du velkommen til at sende os dit bidrag. Send os en mail på kursus@softworld.dk!

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

After Effects kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Se After Effects kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.