placeholder_200x200

Seneste nyt om grafisk design og digitale medier

Nyt fra Adobe: Content-Aware Crop Tool til Photoshop CC!

cc-blogpost.jpg

Den 21. juni udrullede Adobe en lang række opdateringer (og ikke mindst forbedringer) til deres Photoshop CC. Her får du et overblik over en af dem – Content-Aware Crop Tool!


Selvom det ikke er uden for normen, at der kommer nye tiltag i Photoshop, så er denne omgangs release alligevel et af de fedeste i lang tid! Der er ikke kun blevet lavet småforbedringer denne gang nemlig, men derimod kommer markante forbedringer til et af de helt basale værktøjer. Husk også, at du på et Photoshop kursus kan lære at blive endnu mere effektiv i Photoshop.

Content Aware Crop Tool
Crop er langt fra en ny feature i Photoshop, og som sådan har det altid været et lækkert tool – om end et fuldkommen grundlæggende et af slagsen. Crop har dog fået en tiltrængt reboot, og er nu blevet udstyret med en algoritme, som analysere området du er ved at klippe til eller rette op, og så automatisk udfylder ”tomme” områder, så det passer til omkringliggende pixels. Denne algoritme kender vi allerede fra spot-healing osv., men den har i lang tid været et savn i Crop processen. Se bare herunder:

Før:

for-contentaware

Efter:

efter-content-aware

 

Det bedste ved det hele er, at den nye feature ikke kræver en længere, anderledes proces, end den vi er vandt til, men derimod blot kræver et enkelt klik!

Når du har rettet dit billede op, som du ellers ville have gjort, slår du blot den nye feature til (se rød pil på ”efter” billedet), og så vil den nye Content-Aware tilføjelse selv gøre resten af arbejdet.

Dette er dog blot én af de forbedringerne, der er blevet tilføjet. På videoen nedenfor kan du se hele videoen fra Photoshop selv om de nye tilføjelser:

 

 

 
Af Softworld-DK

Softblog drives af Softworld, der er et internationalt træningscenter med fokus på digital visuel kommunikation. Siden 1995 har vi hjulpet kreative medarbejdere med at tilegne sig tidssvarende kompetencer i en kreativ og grafisk branche i konstant forandring. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

Video & animation kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København kan du lære After Effects, Premiere Pro og Adobe Animate. Se kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.