ny-workshop-brand-design

Video i 2019: De 3 største trends

  Video i 2019: De 3 største trends og tips til at bruge dem til din fordel

  Trend 1: Mobile-First

  2019 spås at være året, hvor brug af video i kommunikation og marketing for alvor vil tage fart hos flere og flere virksomheder.

  Efterspørgslen på kreativt indhold i form af små videoer til sociale medier, produkt- og virksomhedspræsentationer, animationer og interaktivitet skyldes, at vi som forbrugere konsumerer mere og mere interaktivt indhold på de digitale platforme, vi færdes på.

  Hvorfor er video så populært?
  Videoer har den unikke fordel, at de kan fange en brugers opmærksomhed endnu hurtigere og nemmere end traditionelt reklamemateriale.

  Derfor er det naturligt at kigge på, hvilke trends du kan forvente indenfor videoområdet i 2019 og ikke mindst, hvordan du i den kreative branche kan bruge det til din og virksomhedens fordel.

  Læs med her, hvor vi tager et kig på de 3 største trends og tendenser indenfor video i det nye år.

  Trend 1: ”Mobile-First”

  Trend 1: Mobile-First

  Videoproduktion er tidligere blevet anset som en krævende og kostbar proces. Men det er ved at ændre sig nu.

  Optagelse og redigering af video er blevet meget mere strømlinet, og en stor del af produktionen flyttes over til vores mobil- og kompaktkameraer med smarte apps.

  Det stigende forbrug af mobil-videoer har ført til en øgning i videoer filmet i kvadrat- og portrætformat, hvilket betyder, at du kan forvente at se meget mere af disse typer videoformater i 1:1 eller 9:16 format fremadrettet.

  Mange brugere har dog individuelle præferencer for, hvilke video-formater de finder mest behagelige og fængende, og måske vigtigst er det, at man stadig kan argumentere for, at det er det gode indhold, det til syvende og sidst kommer an på, og ikke om din video er skudt vertikalt eller i et mere klassisk 16:9 format.

  Tendensen med at vi er begyndt at filme og redigere vores videoproduktioner på mobile enheder betyder også, at det er blevet hurtigere og nemmere at møde efterspørgslen på videoindhold.

  Simplificerede redigeringsprogrammer som f.eks. Premiere Rush har hurtigt etableret sig som seriøse udfordrere til de større og mere avancerede programmer bl.a. ved at tilbyde skabeloner klar til brug og nem klik-og-træk funktionalitet.

  Samtidig drager brugere af de mere avancerede programmer som f.eks. After Effects nytte af skabeloner, plugins og effekter for at skabe imponerende visuelle effekter, imens de sparer værdifuld tid og penge på selv at skulle bygge overgange og effekter fra bunden af.

  Kombinationen af mobilvenlig video-software og en udvidet brug af skabeloner betyder, at endnu flere nu i princippet kan skabe flotte og polerede videoer.

  Tip: Sådan bruger du Mobile-First trenden til din fordel

   • Test en videoproduktion af med kvadratisk eller portræt-format, hvis du laver video til f.eks. sociale medier. Husk det gode indhold!

   • Lær at bruge simple redigeringsprogrammer som f.eks. Premiere Rush

   • Hent skabeloner og tilføjelser til f.eks. After Effects for at krydre dine produktioner med imponerende visuelle effekter og spar masser af tid

   • Skab andre typer kreativt indhold der er let fordøjeligt til sociale medier, f.eks. Cinemagraphs, GIF-er og korte animerede videoer

   

  Trend 2: Uformelt og personligt

  trend-2-vlogs

  Trenden dette år går mod flere uformelle, personlige og første-persons videoer, der kan deles via sociale medier som Facebook, Instagram og LinkedIn.

  I sammenhæng med, at optagelses- og redigeringsprocessen er blevet meget nemmere, så er uformelle videoer (såsom f.eks. Vlogs og videoblogs) begyndt at få seriøs opmærksomhed, også i virksomhedssammenhæng.

  Det betyder, at du i dette år kan overveje, om – og eventuelt hvordan – du kan finde plads til Vlogs i din strategi. Videoblogging betyder kort fortalt, at du flytter dig over fra skriftlige medier og kommunikerer dit budskab via video.

  Det kan måske virke en smule trivielt ved første øjekast, men Vlogs kan faktisk være en effektiv måde at skabe samhørighed med dine brugere og give dem et kig ind i virksomhedens dagligdag.

  Denne type strategi kaldes ofte ”Thought Leadership” eller “Influencer Marketing” og giver ansatte, ledere og andre i en virksomhed muligheden for at dele deres ekspertise og etablere sig som eksperter indenfor bestemte områder.

  Tip: Hvad skal du bruge for at komme i gang med Vlogging / videoblogging?

  • Kort sagt så skal du kun bruge en smartphone, en platform (f.eks. YouTube, LinkedIn og lignende) og et redigeringsprogram af eget valg for at komme i gang med Vlogs

  • Hvis du har et Creative Cloud abonnement, kan du hente Premiere Rush til din iPhone. Bruger du Android, så kan vi anbefale den meget funktionelle app KineMaster for dine mobile redigeringsbehov.

  Vil du lære, hvordan du kommer godt i gang med videoproduktion – fra A til Å?

  Videokursus: Se mere om kurset

  På det helt nye 2-dages videokursus hos Softworld får du hands-on undervisning i, hvordan du selv kommer i gang med at producere små videoer til virksomhedens digitale platforme. Læs mere om kurset på dette link: 

  Videokursus: Videoproduktion fra A til Å på 2 dage


  Trend 3: Live udsendelser og interaktiv video

  trend-3-live-streaming-youtube

  Med det stadig voksende fokus på UX og gode digitale brugeroplevelser, stiger også efterspørgslen på live streaming og interaktiv video.

  En stor del af grunden er, at disse formater tilbyder meget mere interaktivitet end traditionelt fjernsyn og giver en mere engagerende oplevelse for brugeren i sidste ende.

  Facebook Live og Instagram Live er allerede godt etablerede live streaming platforme med tusindvis af brugere, så det er bare om at hoppe på streaming-vognen og brainstorme gode idéer til, hvordan du og jeres virksomhed kan bruge denne hurtigt stigende trend til jeres fordel.

  Dette er også året, hvor mere og mere fokus kan lægges på en YouTube eller Vimeo tilstedeværelse. Sidste år havde YouTube annoncer faktisk et højere gennemsnit af seere i ”prime time” i forhold til traditionelt fjernsyn.

  Hvis du overvejer at annoncere på YouTube (hvilket du helt klart anbefales at prøve i år) så sørg for, at du følger retningslinjer og ’best practice’ afhængig af indholdet (f.eks. at tilbyde undertekster og indeks-kapitler), så du sikrer, at du maksimerer seeroplevelsen og optimerer for tilgængelighed.

  Tip: Sådan kan du bruge live udsendelser og interaktiv video til din fordel

  • Brug live video som en nem og gratis måde at vise nye produkter, tutorials, webinarer eller spørgsmål og svar seancer

  • Interaktive funktioner (kommentarer, synes godt om etc.) i live video giver muligheden for en endnu mere personlig oplevelse og betyder, at brugerne vil blive hængende længere og engagere sig i indholdet

  Overordnede bud på video i 2019
  Hvis man skal dømme ud fra den seneste udvikling indenfor video, så ser det ud til, at behovet og efterspørgslen på videomateriale bare vil fortsætte med at stige.

  For dig, der arbejder i den kreative branche, betyder det, at det bliver endnu vigtigere at kunne skabe videobaseret indhold, der engagerer og fastholder brugerne.

  Så videoproduktion er ikke spild af tid men snarere en investering i fremtiden. Der dukker stadig nye muligheder op både i form af nye og smarte videometoder, værktøjer, spændende platforme samt programmer og udstyr, der giver os uanede muligheder.

  Det vigtigste er dog, at du ikke holder dig tilbage og tænker, at video er besværligt, eller måske ikke lige er dig. Med de utallige former for videoindhold findes der noget for enhver bruger, virksomhed og ikke mindst målgruppe.

  Video handler om at eksperimentere med forskellige typer indhold og finde ud af, hvad der passer bedst til dit behov.

  Lær videoproduktion på 2 dage: Læs mere om det nye videokursus hos Softworld >>

  Modtag vores nyhedsbrev og hent en videoguide (PDF)

  softworld hent en videoguide

  I denne 44-siders begynder-guide i videoproduktion får du insider-viden, gode ressourcer og kendskab til de programmer, du behøver for at fuldføre din kreative vision.

  TILMELD OG HENT VIDEO GUIDEN
  authorIcon Af Laura Reininger

  Laura er digital designer og online marketing specialist og har arbejdet tæt sammen med grafiske designere og bureauer i den kreative branche. Hun er Cand.IT og uddannet indenfor international markedsføring og oplevelsesdesign. Laura har også været kommunikationsansvarlig for en række kunstgallerier og design magasiner i Danmark og i udlandet.

  Seneste blogindlæg


  Kurser og workshops
  grafiske-kurser-blog

  Online kurser
  Vil du lære de mest populære Adobe programmer online? Deltag på 3-timers kurser hjemmefra eller på kontoret. Læs mere om online kurser her >>

  After Effects kursus
  På dette 3-dages kursus i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Læs mere om kurset >>

  InDesign kursus
  Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Læs mere om kurset >>

  UX design kursus
  Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Læs mere om kurset >>

  Se flere kurser