ny-workshop-brand-design

En kursists oplevelse af et 3-dages After Effects kursus

En kursists oplevelse af et 3-dages After Effects kursus

Cover AE kursus-1

 

Du kender det måske: Du har fået en god idé, men bliver stoppet af dine egne begrænsninger.

Når det kommer til at mestre de mange programmer i Adobe Creative Cloud, har du måske også oplevet, at der er rigtigt meget, der ikke kan læres fuldt ud via f.eks. en tutorial på YouTube.

Det gør sig særligt gældende for et af Adobes mere komplekse programmer – nemlig After Effects. Et program, der blandt andet kræver tålmodighed, dybdegående viden, overblik og ikke mindst øvelse.

Så da jeg fik muligheden for at deltage i et 3-dages kursus i After Effects med en certificeret ekspert i København, var jeg kun et splitsekund om at svare JA!


Startskuddet og mødet med brugerfladen i After Effects

After Effects kursus første dagFå dage efter sad jeg sammen med 9 andre, der ligesom mig var ivrige efter at lære at producere animeret grafik og effekter i After Effects.

Da kaffen var sat på bordet og den første croissant var indtaget, skyllede alle de faglige vitaminer indover os.

Vi oplevede en engageret og passioneret underviser, som kunne samle os alle op, selvom vi var 9 mennesker fra forskellige brancher og med forskellige baggrunde.

Allerede fra første klik fik vi som kursister fornemmelsen af, at vi var i trygge hænder.

Underviseren var ærlig og sagde fra start: ”Det her er ligesom et kørekort, I lærer først rigtigt at køre, efter I har fået kortet.”

HubSpot Video

Ovenfor ser du et eksempel på, hvad vi producerede i After Effects på kursets 3 dage

Vi kom vidt omkring i det populære videoprogram

Da vi havde valgt hvert vores foretrukne ”værktøj” (Mac for mit vedkommende), kunne vi fra undervisningens start interagere med softwaren bag hver vores skærm. Vi var på intet tidspunkt reduceret til passive tilskuere, fordi vi hele tiden var aktivt deltagende i undervisningen, som var baseret på en række cases.

Vi startede dag et blødt ud med at tegne og animere en cirkel som hoppede fra side til side, og sluttede tredjedagen af med at lave 3D effekter og tekstanimation, som kunne ligne noget fra Discovery Channel. 

Igennem 9 forskellige cases skulle vi bl.a. lære animation af tekst, brug af masker, brug af Shape layers, fritlægning, 3D animation og ikke mindst eksport af vores kreative produktioner.


Kreative cases og tilpasning efter kursisternes behov
Ved hjælp af værktøjet ”Puppet Tool” fik vi gjort en krabbe fra Illustrator levende ved at animere dens seks ben og krop.

Dirch Passer og hans datter blev fritlagt, og det statiske billede endte med at få en roterende 3D-effekt. Selvom det var 3 intense dage, blev undervisningen tilpasset vores behov, og vi havde derfor stor indflydelse på, hvad vi lærte.

Læringsprocessen slutter ikke efter kursets tredje dag

For 5 år siden åbnede jeg InDesign for første gang. Jeg havde lige lært at opsætte layout i flere lag og indsætte billeder i shapes. Men mine muligheder føltes uendelige. Det er samme følelse, som jeg nu sidder med efter tre dages undervisning i After Effects.

”I skal bruge softwaren så tit som muligt, gerne HVER dag”, sagde vores underviser. ”Jeg har 20 års erfaring og lærer stadig noget nyt”, fortsatte han.

Det vil jeg minde mig selv om – også når jeg føler, der ikke er tid.

Det kræver øvelse og hårdt arbejde, hvis jeg skal kunne animere på Disney-niveau og skabe after effects, som vil gøre selv Hollywood-folk misundelige. Men kurset har givet mig et springbræt til at skabe mere levende indhold i mine digitale produktioner. Nu er det min egen indsats og ambitioner, som afgør, hvor dygtig jeg bliver.

Hvad kan du egentlig producere i After Effects?

I videoen fra Adobe nedenfor får du en lyn-introduktion til programmets mange muligheder.
 

 

Se også: Relaterede kurser og nyheder om After Effects

After-Effects-rutineret-kursus

After Effects Basis – 3 dages kursus

Adobe After Effects er fuldstændigt uundværligt for filmfolk, kommunikations- og marketingsfolk, der står for filmproduktion af forskellig art til virksomheden.

På dette kursus lærer du programmets brugerflade at kende og at tilføje spændende animationer, manipulerer med dine eksisterende videofilm og laver masser af special effects.

blog-after-effects-for-grafikere-1Blog: After Effects for grafikere - Tips og eksempler

I dette blogindlæg finder du ud af, hvad du som grafiker kan producere i After Effects.

Til sidst får du også 7 tips til at komme godt fra start i det populære program.

After Effects: Fra begynder til mesterAfter Effects: Fra Begynder til Mester

Med After Effects er mulighederne uendelige. Branchen efterspørger grafiske og kreative medarbejdere, der kan skabe bevægelig grafik.

Med denne kursuspakke sørger vi for, at du kommer godt fra start i After Effects og lærer nye kreative og visuelle færdigheder. 

 
Af Sheila Bazaz Kjerulff

Sheila Bazaz Kjerulff er uddannet i Design & Business med speciale i storytelling, konceptuel kommunikation samt kampagne- og cross media-løsninger. Hun arbejder særligt med digital content produktion og har erfaring med video, digital design og grafisk design fra både små iværksætter- og større internationale virksomheder.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

Video & animation kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København kan du lære After Effects, Premiere Pro og Adobe Animate. Se kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.