placeholder_200x200

Seneste nyt om grafisk design og digitale medier

Design afklaring: Nøglen til effektivt Webdesign?

Det er vigtigt at få præciseret værdier og hvilke mål et webdesign skal opfylde. Ellers ender du med et design, som er uklart. Brugeren afgør hurtigt, om et webdesign er troværdigt og værd at ofre tid på - Du konkurrerer altid om brugernes tid.

I forlængelse af mit forrige blogindlæg ”3 metoder til godt webdesign” kommer jeg her ind på at få afklaret, hvilke værdier et webdesign skal formidle.

Hvorfor og hvordan?

For at få præciseret værdier og mål er det vigtigt, at webdesigneren får (masser af) input. Mange designere har vænnet sig til, gennem en lang karriere, at få meget ud af lidt.

Designeren får derfor fremstillet noget, der ser pænt ud, men oftest ender det ikke helt optimalt rent kommunikativt. Jeg giver dig en god metode længere nede.

 

oktober2-01
 
Et eksempel fra stieler.dk på at utydelighed er blevet en trend. Baggrundsbilledet er sløret i en sådan grad, at det er umuligt at tolke. Brugeren går glip af at formidle noget væsentligt til brugeren; hvad er det som foregår her?

 

 

Sørg for at få en design afklaring

Undgå at være uklar og få præciseret dig selv. Det behøver kun tage få timer at få specificeret helt klart, hvad det er for nogle følelser og stemninger du skal vække i folk.

Det er ejeren af webstedets opgave at afgive informationer, og designerens opgave at formidle dem i form af webdesign.

Det leverede design skal kunne opfattes som unikt og finde de helt unikke værdier frem – du skal jo helst ikke forveksles med din værste konkurrent i brugerens hukommelse.

 
authorIcon Af Anders Visby

Anders har deltaget i udvikling af digital kommunikation i 20 år, med en ”learning by doing” mentalitet.

Den har bragt ham til alt fra udvikling af computer spil til børn, til design af webløsninger til nogle af landets største organisationer og virksomheder.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

After Effects kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Se After Effects kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.