placeholder_200x200

5 design trends at holde øje med i 2021

Disse 5 design trends skal du holde øje med i 2021

Igen er der nu blevet tid til, at se på, hvilke designtrends der kommer til at præge 2021. 

I dette blogindlæg har vi samlet fem af de mest prominente designtrends for det kommende år. 


1. Simpel datavisualisering

Vi lever i en tid, hvor mange virksomheder arbejder med meget store datamængder. Derfor bliver det mere og mere presserende at være i stand til at simplificere selv meget komplekse datasæt for effektivt at kommunikere til kunder, interessenter, målgrupper og interne partnere.

Simpel datavisualisering har præget grafisk design i de senere år, men i 2021 vil minimalistiske visualiseringer i endnu højere grad blive en gennemgående design trend.

data-visualisering

data-visualisering-12

 

2. Dæmpede, men kontrastfyldte farvekombinationer

Det har længe været populært at tænke i harmonerende farveskemaer og nuancer, der matcher hinanden. Men i 2021 bliver design trenden en anden:

Farver skal stå i kontrast til hinanden, så skrift og figurer står helt tydeligt frem. Samtidig bliver 2021 året, hvor dæmpede farver vil præge grafisk design trends. Selvom farvekombinationerne bliver kontrasterende, vil det overordnede udtryk altså stadig fremstå afdæmpet og blødt.

colors-trends

 

3. Grafisk design inspireret af naturen

Grafisk design skal ”back to nature” i 2021. Det betyder, at designs i det nye år vil være præget af bløde jordfarver, naturmønstre, naturligt lys og teksturer, der efterligner træ, sten og andre organiske materialer. Design trenden hænger sammen med det behov, mange har haft for at tage ud i naturen under corona-nedlukninger verden over.  

Nature

cover1

nature-banners-05


4. Typografisk 3D design

En anden spændende design trend, der kommer til at præge 2021, er typografisk 3D design. Også i 2020 har typografisk design været en gennemgående trend, og mange grafikere har kastet sig ud i at arbejde med skrifttyper og typografi på nye og innovative måder. I 2021 bliver denne trend taget til næste niveau i form af typografiske 3D designs, der leger med teksturer, former og farver i et 3D univers.

3d-typo

 


5. Klassiske geometriske figurer

I 2020 har grafisk design været præget af bløde, abstrakte figurer.

I 2021 vender vi tilbage til de klassiske geometriske former med hårde kanter og et skarpt udtryk. Det bliver særligt populært at bruge simple geometriske figurer til at skabe større, mere komplekse former.

absctract-geo-shape

shapes-6


2021 bliver et spændende år på mange fronter – også inden for den grafiske verden!

 
Af Softworld-DK

Softblog drives af Softworld, der er et internationalt træningscenter med fokus på digital visuel kommunikation. Siden 1995 har vi hjulpet kreative medarbejdere med at tilegne sig tidssvarende kompetencer i en kreativ og grafisk branche i konstant forandring. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

Video & animation kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København kan du lære After Effects, Premiere Pro og Adobe Animate. Se kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.