placeholder_200x200

Seneste nyt om grafisk design og digitale medier

Digital Design: "Nu skal jeg for alvor i gang"

digitaldesigner_1-1024x679.jpg

"Det er vildt at se, at andre nemt kan fakturere 100.000 kr. for digitalt design, imens jeg skal argumentere for at få 500 kr. for en stak visitkort”…

Det siger Jonatan Føns efter deltagelse på seminaret 'Fra DtP'er til Digital Designer', hos os i Softworld.

 

Du tænker nok det samme som Jonatan

Efter seminaret fortalte Jonatan, hvordan han ser tilværelsen som selvstændig grafiker.

Jonathan er kreativ grafiker i sit eget selskab fonskbh.dk

 

456439_10151697011206494_2023195514_o

"Jeg kan ikke regne mere med at mine old school grafiker-evner rækker karrieren ud, så det er på tide, at jeg for alvor kommer i gang med digital grafik", siger Jonathan, der til daglig driver det grafiske bureau fonskbh.dk med fokus på alt, hvad der kan trykkes og printes.

Igennem årene har han specialiseret sig særligt inden for trykteknik og dette håndværk, så kundens budskaber altid fremstår klart og tydeligt på det glitrede eller matte papir - uanset hvilken designtrend, der har været fremherskende.

De senere år har Jonatan dog oplevet en større efterspørgsel fra sine kunder på digital design, og han ønsker derfor også at kunne dygtiggøre sig endnu mere inden for dette område.

Jonatan gav mig hånden, sagde tak for et godt seminar og gik ud i februar-sneen. Han satte i den grad tanker i gang hos mig. Jeg er selv uddannet grafiker, har været igennem en digital rejse og kan derfor se mig selv i det.

Og den formiddag var også betydningsfuld for Jonatan. I stedet for at bekymre sig om alt det han mangler at vide, så glæder han sig nu til, at der rent faktisk er et sted, hvor han kan få alt den viden, han synes han mangler for at følge med tiden og kundernes efterspørgsler.

Igennem de mere end 20 seminarer jeg har holdt om emnet de sidste par måneder, er der én ting jeg med sikkerhed ved. Der er mange andre grafikere, der også har det ligesom Jonathan.

 

digitaldesigner_3-1024x664Der er flere muligheder

Jeg kan her passende nævne de to seneste kurser jeg har været med til at udvikle: Digital Designer og Effektiv Web-Banner Design.

"Er det så det rigtige for mig?”, "Jeg ved ikke om jeg får opgaver til de digitale platforme..”, "Jeg har ikke tid til at lære nyt..," tænker du måske.

Hvad enten du tænker noget i den stil eller om der er andet, der forhindrer dig i at gøre noget, for at du i fremtiden også er en attraktiv grafisk medarbejder, så vil jeg her afsløre to hemmeligheder for dig.

Den første hemmelighed

At opnå en digital forståelse i dit grafiske arbejde kræver et skift i dit "mind-set" mere end det kræver, at du lærer flere programmer at kende.

Den anden hemmelighed

Det er din konstante og vedvarende interesse for digital grafik, der giver dig forståelsen.

Så der er altså ikke noget “quick fix”.

Det tog dig vel mindst 3-4 år at blive dygtig til det du kan i dag? Så det er altså ikke for tidligt at komme i gang med at interessere dig for, hvordan du leverer grafik og design til digitale løsninger.
authorIcon Af Puneet Oberoi

Puneet har siden 1998 arbejdet i Softworld. I 1996 blev Puneet udlært som grafiker på et trykkeri i Albertslund. Efter 4 år i lære og efter at være vokset op i et hjem, hvorfra der blev drevet reklamebureau, har Puneet i hele sin opvækst set, oplevet og forstået tilblivelsen af visuelle produkter.

I 1999 blev Puneet Adobe Certified Expert og underviste i adskillige år indenfor Adobes programmer. I årene 2000-2004 udgav Puneet flere bøger om Illustrator, Photoshop, InDesign og Acrobat. Derudover holdte Puneet utallige seminarer sammen med Adobe.

I dag fungerer Puneet som direktør og produktudvikler i Softworld og med sit store netværk og branchekendskab deltager Puneet aktivt i tilblivelsen af hvert enkelt kursus, ligesom han fortsat er drevet af sin passion, nemlig at lære andre at arbejde med visuel kommunikation.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

After Effects kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Se After Effects kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.