<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=622654084456109&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
placeholder_200x200

Seneste nyt om grafisk design og digitale medier

Dyk ned i dine keyframes med After Effects.

key-frames-after-effects.png

Animationers tempo er afgørende for, hvordan publikum modtager dine motion graphics videoer. Du har sikkert lært at konvertere dine lineære keyframes til en ease-keyframe på F9.

Og den hurtige konvertering kan vi komme superlangt med i forhold til at få grafik til at bevæge sig på en ejendommelig og hensigtsmæssig måde.

 

Traditionelle, lineære keyframes vs. Auto-bezier (Easy Ease) keyframes

 

I øverste billede ser du de traditionelle linære keyframes, mens Auto-bezier (Easy Ease) keyframes ses i nederste.
 
I øverste billede ser du de traditionelle linære keyframes, mens Auto-bezier (Easy Ease) keyframes ses i nederste.

 

Du kan redigere interpolation med Graph Editor

Men – hvad nu, hvis vi kunne få ekstra kreativ kontrol over de små kunstneriske og magiske markører? Hvis vi kunne styre hastigheden og bevægelsen ved brug af vores pen-tool, nøjagtig som når vi manipulerer verticerne på en maske?

Det har længe været en mulighed, men “hemmeligheden” er de færreste forundt, og nu får du den. Der findes en knap ved siden af Brainstorm-ikonet, som hedder Graph Editor, og som gør lige præcis det – redigerer i interpolationen mellem en keyframe og dens nabo.

Før du trykker på ikonet skal du beslutte dig for, hvilken effekt/parameter (position, scale, blur, etc.), du vil redigere. Marker den ønskede keyframe og tryk på graph editor-ikonet.

 

vrede2

 

I billedet nedenfor ser du vores 4 keyframes udseende i Graph Editor. Tidslinien afslører nogle værdier, som tager udgangspunkt i effektens indhold. I dette tilfælde er det y-position (lodret) som starter omkring de 300 pixels, går ned til 75 op til 600 og tilbage omkring de 300 pixels igen.

Disse er lineære. Kan du se det? Der er ingen kurver i interpolationen mellem keyframes, så de bevarer den samme hastighed imellem hinanden.

 

vrede3

 

Manipulation med Pen-Tool i after After Effects

Alle effekter med et enkelt parameter, f.eks. Fast Blur, Glow, Vegas, etc. kan vi manipulere med vores pen-tool lige fra vi åbner Graph Editor. Hold ALT nede med Pen Tool valgt og træk i din keyframe. Du får nu to håndtag på din keyframe og kan bestemme kurven, hvormed den accelererer, meget nemt og intuitivt.

Bemærk, at begge handles følges ad fra start men du kan holde ALT nede igen og trække i dem individuelt, så du kan lave en skarp landing og blødt afsæt på samme tid.

Fast Blur, Glow, Vegas, etc. kan vi manipulere med vores pen-tool i Graph Editor.

Det eneste, du skal være opmærksom på, er at effekter med flere parametre i sig, eksempelvis Position, som jo har en x- og y-akse som udgangspunkt, skal adskilles før du kan redigere deres kurver. Det gør du ved at trykke på knappen separate dimensions.

 

Adskil X- og Y-akse med Separate Dimensions
 
Adskil X- og Y-akse med Separate Dimensions.
 Af Michael Vrede Nielsen

Michael har siden 2012 undervist i Premiere Pro CS6 og Adobe After Effects CS6, hvor han er Adobe Certified Instructor, samt i Final Cut Pro X, hvor han er Certified Expert.

Foruden at være underviser hos Softworld, så arbejder Michael med post-production. Michaels store erfaring med betyder at han udfører arbejde for en lang række af bureauer i ind- og udland, hvor en typisk opgave består i at bygge animationer op fra bunden, hvad end det er til reklamer, in-store advertising eller som broadcast og fiktion.

Se Michaels arbejde i Angry Art Productions her: angryart.dk

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

Video & animation kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København kan du lære After Effects, Premiere Pro og Adobe Animate. Se kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.