ny-workshop-brand-design

Nyt om grafisk design og digitale medier

Er du virksomhedens digitale blæksprutte?

hvem-er-den-digitale-blaeksprutte
Arbejder du til daglig med opgaver relateret til din virksomheds markedsføring eller kommunikation?

Der er ingen tvivl om, at den digitale udvikling – som i øvrigt drøner af sted – hele tiden stiller nye krav til medarbejdere inden for de fleste digitale og kreative brancher.

I dette blogindlæg beskriver vi nogle af de udfordringer som dagens og fremtidens digitale medarbejdere står ovenfor.

Kommunikationsmedarbejderen der blev designer og programmør

I gamle dage, hvis noget skulle ændres på en hjemmeside, f.eks. en opdateret tekst på ”om os”, så skulle det først sendes forbi den, der i udgangspunktet havde kodet hjemmesiden.

I dag udfører mange kommunikations- og marketingsfolk selv rettelser i både tekst, design og layout på virksomhedens hjemmesider og digitale platforme.

Systemer som WordPress, Joomla og Wix har med drag-and-drop funktionalitet nærmest givet flere tekstforfattere en junior designer-hat på. Har man oveni købet kendskab til basal CSS kodning, kan man også pludselig løse nogle opgaver, der ellers skulle forbi programmørens travle bord.

De digitale ’blæksprutter’ omkring os

Disse ’blæksprutter’ møder vi ude på en række arbejdspladser i dag. Mange af dem, der sidder med disse nye roller, siger, at de mangler grundviden og best-practice omkring netop designregler, layout og kodning. De har en god praktisk forståelse for, hvordan noget skal stilles op og se ud, men har svært ved at finde de rigtige argumenter for deres valg.

Den digitale blæksprutte på arbejde

En udfordring nogle kan møde er, hvis de f.eks. får til opgave at producere en hjemmeside, landingpage eller en  anden digital løsning. Her kan manglen på en grunduddannelse inden for bruger-centreret design eller UX principper stå i vejen for et optimalt resultat og føre til, at opgaven tager længere tid end nødvendigt.

Styrken, disse digitale blæksprutter besidder, er til gengæld, at de har et overordnet overblik, færdigheder og viden inden for en bred vifte af en virksomheds digitale tilstedeværelse, og at de er i stand til at omsætte denne viden til konkrete resultater.

I virkeligheden arbejder digitale blæksprutter i dag på kryds og tværs af mange forskellige områder, der har stor betydning både for virksomheden og for ens succes på jobbet.

Modtag vores nyhedsbrev og hent en mini-guide til UX design (PDF)

Hent en guide til UX design

I denne 28-siders mini-guide til UX design får du overblik over de vigtigste UX designprincipper og teknikker, så du kan bruge dem optimalt i dit daglige arbejde. I vores nyhedsbreve sender vi dig fra tid til anden invitation til events, information om nye kurser samt ny viden og inspiration fra den kreative branche.

TILMELD OG HENT UX GUIDEN


Den digitale blækspruttes mange arme

I vinter gemmeførte vi i Softworld en undersøgelse, hvor vi kunne konkludere, at de fleste sidder med jobs, hvor de både skal være kreative og analytiske på én gang, have sans for detaljen samtidig med at skulle projektstyre. I det hele taget forventes der mange steder i dag, at man i den kreative branche er i stand til at fylde mange forskellige roller på arbejdspladsen. 

Så hvad gør man?

Heldigvis har både den digitale og fysiske verden udstyret os med en række muligheder og værktøjer til at viderekvalificere vores færdigheder inden for de områder, vi vil styrke. Der findes blandt andet online ressourcer, kurser, uddannelsesforløb inden for specifikke faglige områder, workshops, seminarer og erhvervsuddannelser.

Hos Softworld har vi fokus på at udvikle kurser, workshops og forløb, der er direkte tilpasset markedets efterspørgsel på opkvalificering af medarbejdere og sørge for måske det vigtigste: At fremtidens medarbejdere føler sig kompetente og kvalificerede i deres mange roller på arbejdspladsen.

Nettet er også fyldt med både gratis og betalte ressourcer, how-to guides, video tutorials og lignende, hvor man med et grundigt detektivarbejde kan få en introduktion til og blive klogere på specifikke områder.

 

 
authorIcon Af Softworld-DK

Softblog drives af Softworld, der er et internationalt træningscenter med fokus på digital visuel kommunikation. Siden 1995 har vi hjulpet kreative medarbejdere med at tilegne sig tidssvarende kompetencer i en kreativ og grafisk branche i konstant forandring. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

After Effects kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Se After Effects kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.