placeholder_200x200

Seneste nyt om grafisk design og digitale medier

  Få flere potentielle kunder med Facebook Lead Ads

  Facebook-lead-ads.jpg

  Facebooks Lead Ads er en fantastisk brugbar type annoncer, der gør dig i stand til at få flere Leads/potentielle kunder direkte på Facebook.

  Her behøves brugeren ikke at skifte platform for at kunne afgive den nødvendige information for fx at tilmelde sig dit nyhedsbrev.

  Forestil dig den her rejse; du kører en kampagne på Facebook, du har din målretning i orden fordi du kender dine typiske kunder rigtig godt og du har undersøgt dit segment. Kampagnen kører fantastisk! Folk klikker, din Relevance Score er høj på annoncerne. Men….. Så går du videre til din Google Analytics: Din kampagne har givet alt for få Leads!

  Situationen: du mister brugerne på vej over til dit website

  Langt de fleste, er mest aktive på Facebook med mobilen. Og brugerne har fart på. Det er to årsager til at din kampagne ikke skaber de Leads, du gerne vil have;

  • Dit website er ikke mobil-venligt eller trænger til en ordentlig UX gennemgang.
  • Det tager for lang tid for brugeren at skifte platform og indtaste den nødvendige information, de skal afgive.
  • Et Lead kan være en tilmelding til dit nyhedsbrev, et gratis download af din e-bog, tilbud o. lign., hvor din virksomhed afgiver noget af værdi til brugeren.

  For at få denne værdifulde info eller tilbud giver brugeren sin info igen, oftest hvor virksomheden får lov til at markedsføre til brugeren via e-mail marketing og nyhedsbreve.

   

  Facebook Lead Ads
  Tap, Tap, done - Facebook Lead Ads - Kilde: Facebook.com

   

   

  Løsningen: Med Facebook Lead Ads kan du automatisk få brugerens info & accept

  Facebook Lead Ads forkorter simpelthen processen med et afgørende led, som gør, at du undgår at miste mange potentielle Leads på vejen fra Facebook til dit website, hvor brugeren normalt skal indtaste den nødvendige info såsom sin e-mail.

  Da Facebook allerede har brugerens info skal brugeren blot acceptere, med ét enkelt klik, at virksomheden får den info.

  Facebook Lead Ads er udelukkende lavet til mobile brugere, netop fordi disse brugere er på farten og helst skal have en mere behagelig oplevelse med at nå hurtigere til den værdi, som de er interesseret i at få.

  Sådan ser vores eksempel på en Facebook Lead Ad ud:

   

  lead_adI dette eksempel har jeg markedsført gratis kursusmateriale til brugere af Adobe Photoshop. Dvs. min Call-To-Action er ’Download’, men denne knap kan skiftes ud med flere andre knapper som f.eks. ’Tilmeld’ & ’Ansøg nu’.

  I det første billede i det her indlæg kan du se, hvordan brugeren går igennem få trin for at kunne få den her guide.

  Massiv stigning i Leads ved første kampagne

  Da jeg testede Facebook Lead Ads af for første gang, gav det mig massiv stigning på antallet af Leads. Det var netop en sådan blanding af brugeroplevelse og arbejdet med målgrupperne, der har været en væsentlig faktor.

  Facebook Lead Ads gjorde det altså nemmere for mig at markedsføre det materiale, som den mobile bruger ellers normalt skal bruge længere tid på at anskaffe sig.

   
  authorIcon Af Hjalte Bach

  Hjalte Bach er uddannet i Erhvervsøkonomi og Organisationskommunikation med speciale i digital marketing, content og branding. Hjalte arbejder særligt med lead generering, digital udvikling og content marketing på tværs af kanalerne med erfaring i større internationale samt mellemstore virksomheder.

  Seneste blogindlæg


  Kurser og workshops
  grafiske-kurser-blog

  Online kurser
  Vil du lære de mest populære Adobe programmer online? Deltag på 3-timers kurser hjemmefra eller på kontoret. Læs mere om online kurser her >>

  After Effects kursus
  På dette 3-dages kursus i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Læs mere om kurset >>

  InDesign kursus
  Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Læs mere om kurset >>

  UX design kursus
  Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Læs mere om kurset >>

  Se flere kurser