ny-workshop-brand-design

Farveteori for designere - lynkursus med infografik

Farveteori for designere - et lynkursus med infografik

Cover farveteori2-1

 

Som professionel designer skal du nok ikke overbevises om, at farve har en dyb indvirkning på digitale produkter og de mennesker, som bruger dem.

Men hvis du alligevel har behov for at forstå farvernes nuancer, og hvordan man kan udnytte dets store potentiale, er du ikke alene.

I dette blogindlæg kan du læse mere om farvernes betydning og samtidig få opfrisket din farveteori med et lynkursus i infografik-form!

 

toptal-blog-image-1548047879988-4178131c350c35e89f1f8ba6699f82f3

"Farve er en kraft, som direkte påvirker sjælen." - Wassily Kandinsky


Farver er fyldt med egenskaber

Er farve ”sproget” en medfødt færdighed, som kun få besidder? Er der en farvefølelse som syn eller lugt, som nogen simpelthen ikke har?

Måske, men det er nok mere sandsynligt, at den udfordring, designere møder med farve, skyldes en uundgåelig sandhed: Farve er fyldt med egenskaber, og hver egenskab har en bred vifte af muligheder.

For at komplicere tingende yderligere så eksisterer ingen farve i isolation. Der er altid omgivende farver og lysforhold at konkurrere med.

Farvernes varierende karakter er samtidig kilden til dens kommunikative kraft og dens kompleksitet. Hvis en farve i et skema ændres, kan det sætte det hele ud af kurs - og forårsage kaos på designerens farvetillid.

 

toptal-blog-image-1548047886060-703906e9f0c12edd88d8f8ad78bd4cf7

"Det er øjet for uvidenhed, der tildeler en fast og uforanderlig farve til hvert objekt, pas på denne hindring." - Paul Gauguin


Øvelse gør mester

Dette gælder især for designere af digitale produkter, som skal overveje både de æstetiske resultater og den oplevelsesmæssige virkning af deres farvevalg.

Heldigvis er beherskelse af farve i UI og UX-design ikke afhængig af gætteri, held eller nogen realisering af, hvilke farver der fungerer godt sammen. I stedet afhænger brugen af farve med succes på at forstå gentagelige regler, principper og teknikker, der kan praktiseres og forbedres.

Farveteori er en enormt krævende opgave, men der er nogle praktiske takeaways, som kan forbedre designerens forståelse af brug af farve i hverdagen.

Infografik: Få opfrisket din farveteori

Denne infografik er en guide til lynhurtige farvevalg. Print den, tape den til din væg og gå tilbage til den, hvis der opstår farveproblemer i dine kommende designs!

 Farveteori final

 

Dette blogindlæg er skrevet af Micah Bowers, Designer hos Toptal og oversat til dansk af Softworld. Se det originale blogindlæg på engelsk her.
authorIcon Af Gæsteskribent

Har du lyst til at byde ind med viden og erfaring i et gæsteindlæg?

Vi ønsker at skabe en platform for vidensdeling og erfaringsudveksling fra hverdagen, og derfor er vi altid interesseret i relevante bidrag fra folk men noget på hjertet.

Så hvis du har draget dig nogle erfaringer, eller har gode tips og tricks til værktøjer eller arbejdsområder, er du velkommen til at sende os dit bidrag. Send os en mail på kursus@softworld.dk!

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

After Effects kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Se After Effects kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.