placeholder_200x200

Seneste nyt om grafisk design og digitale medier

Hvor er InDesign bedre end Photoshop?

2016-c008-indesign-vs-photoshop-blog.jpg

Hvornår er InDesign bedst?

Vi har netop lanceret to kurser, der opdaterer din viden i hhv. InDesign og Photoshop.
Derfor kommer her en (ganske) kort sammenligning af, hvor InDesign er bedre end Photoshop. Hvis du vil se Photoshops fordele i forhold til InDesign, så klik her.

 

1. Formålet ved Adobe InDesign

Formålet med InDesign er at layoute. Programmet er ideelt hvis du har med printopgaver at gøre, det være sig brochurer, nyhedsbreve, reklamer, visitkort eller bøger. Alt, hvad der er kombineret af blokke af tekst, billeder eller andre grafiske elementer er perfekt at hente ind i InDesign og sætte op.

 

2. InDesign er bedre til flersidede dokumenter

Hvis du gerne vil lave et flere-sidet dokument med tekst eller tekst og billeder, så er InDesign klart at foretrække. Det er langt nemmere og overskueligt at holde styr på sit InDesign-dokument hvis man arbejder med bogprojekter og gerne vil have sidetal eller tilføje gentagne elementer vha. Master Sider.

 

3. InDesign giver bedre kontrol over typografi

InDesign er specielt udviklet til publiceringsopgaver. Så hvor fx. Photoshop er mest oplagt til at redigere billeder, så er InDesign en klar favorit, og giver klart mest kontrol for forlæggeren og designeren, der skal opsætte bogprojekter, brochurer, nyhedsbreve mm.

Det betyder, at InDesign også prioriterer typografi.

Hvis du går ind i (Window/Type and Tables) i InDesign får du et langt større udvalg af muligheder for at redigere tekst end du gør i Photoshop. En af de vigtigste funktioner i InDesign er din mulighed for at oprette Styles, så du kan tilføje effekter på din tekst igen og igen.

Det gør du ved at sige Window > Styles hvorefter du vælger Character Styles eller Paragraph Styles og vælger Create New Style. Det kan du ikke i Photoshop, hvilket giver InDesign overhånden i layoutarbejdet.

Se alle InDesign kurser i København og Aarhus

Se alle Photoshop kurser i København og Aarhus
Af Softworld-DK

Softblog drives af Softworld, der er et internationalt træningscenter med fokus på digital visuel kommunikation. Siden 1995 har vi hjulpet kreative medarbejdere med at tilegne sig tidssvarende kompetencer i en kreativ og grafisk branche i konstant forandring. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

Video & animation kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København kan du lære After Effects, Premiere Pro og Adobe Animate. Se kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.