placeholder_200x200

Seneste nyt om grafisk design og digitale medier

Så vigtigt er grafisk design i en krisetid

Coronaepidemien har ændret vores liv på drastiske måder det seneste år. Alle har skulle omlægge deres liv og inkorporere nye rutiner.

Det har været svært for de fleste at vænne sig til den nye virkelighed: At holde afstand, blive hjemme, spritte af og bære mundbind.

Og her har grafisk design og visuel kommunikation spillet en essentiel rolle.

Et effektivt kommunikationsværktøj

Som det har været tilfældet under andre globale kriser, har grafisk design vist sig at være et fuldstændig afgørende værktøj i kommunikationen til den brede befolkning.

Det har derfor været den grafiske designers opgave at formidle de mere komplicerede corona oplysninger.

Infografikkerne om COVID-19 er afgørende for, at vi som befolkning har haft nemt ved at følge de mange nye retningslinjer, der præger hverdagen. Og det har over de seneste måneder stået klart, hvor vigtigt grafisk design er, når der skal kommunikeres livsvigtige budskaber til en hel befolkning.


Eksempler på brochurer og pjecer, der er produceret af Sundhedsstyrelsen.


Visualisering af vigtige retningslinjer

Grafiske designere verden over har haft den vigtige opgave at formidle de mange retningslinjer og informationer, der har været afgørende i bekæmpelsen af virussets spredning.

Så snart vi forlader vores hjem, bliver vi overalt mødt af infografikker: I supermarkeder, på museet, i biograferne og når vi træder ind i butikker. Illustrationer, der minder os om  at holde afstand, spritte af eller bære maske. Og plakater, der på enkelt og alligevel udførligt vis illustrerer, hvordan vi skal vaske hænder, nyse og hoste korrekt for undgå spredning af virusset.

Illustrationer som disse hænger overalt på offentlige steder landet over.

 

Brochurer, pjecer og andet informationsmateriale

Sundhedsstyrelsens hjemmeside findes der store mængder grafisk materiale, blandt andet plakater, brochurer og pjecer omkring Covid-19 og Coronavirus, som kan downloades, printes og bruges til forskellige formål. Her har SST's grafikere virkelig været på arbejde og udarbejdet materiale, der ikke blot har forskellige budskaber og formål men som også findes på flere end 5 forskellige sprog. 

Infografikker og ikon design 

Afstand – mundbind – vaske hænder – nys i ærmet – spritte af. Vi har alle set plakaterne i forskellige former, når vi bevæger os rundt i det offentlige rum. 

Under coronapandemien har ikoner og infografikker vist sig at være en meget effektiv
visuel kommunikationsform til på letforståelig vis at kommunikere retningslinjer til befolkningen.

Der er blevet tilføjet et helt nyt arsenal af emojis til vores telefoner og sociale medier og grafiske designere har været i fuld gang med at udvikle ikoner, der afspejler forskellige tiltag og forholdsregler. 

Vigtigheden af infografik og ikon design er derfor blevet endnu mere tydeligt i en krisetid.


Infografik fra Statens Serum Institut


For eksempel er det takket være grafisk design, at de fleste i dag har et klart visuelt billede af den flade ”corona-kurve”.

Billede1

"Corona-kurven" har været en af de mest effektive former for visuel kommunikation under pandemien, og var et vigtigt led i at overbevise befolkningen om at bliv

e indendørs og undgå kontakt med for mange mennesker, da kurven skulle knækkes i foråret.

Grafiske illustrationer, der forklarer, hvordan smittekæder fungerer, har ligeledes været en effektiv kommunikationsform og visuelt værktøj til at overbevise borgere om vigtigheden af at blive hjemme og isolere sig ved sygdomstegn.

Det er derfor ingen tvivl om, at det er vigtigere end nogensinde at have dygtige grafiske designere, der ved, hvordan man kommunikerer selv komplicerede budskaber ved hjælp af enkle, letforståelige illustrationer og infografikker.

 
Af Softworld-DK

Softblog drives af Softworld, der er et internationalt træningscenter med fokus på digital visuel kommunikation. Siden 1995 har vi hjulpet kreative medarbejdere med at tilegne sig tidssvarende kompetencer i en kreativ og grafisk branche i konstant forandring. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

Video & animation kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København kan du lære After Effects, Premiere Pro og Adobe Animate. Se kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.