ny-workshop-brand-design

5 bud på kreative færdigheder i det nye år

  Disse grafiske og kreative færdigheder er i høj kurs i 2019

  6-bud-faerdigheder-2019

  Imens verden bliver mere og mere digital, er der ikke længere nogen tvivl om, at der også i fremtiden vil være et stigende fokus på ny teknologi, digitale designløsninger, online marketing og interaktive oplevelser på nettet.

  Det store spørgsmål mange stiller sig er derfor:

  Hvilke områder skal jeg som grafiker, designer og kreativ medarbejder fokusere på, for at holde mig opdateret indenfor mit felt?

  Her kommer vi med vores bud på 5 områder, der vil være vigtige i den kreative branche i de kommende år.  1. Digitalt design
  digital-design001

  Er du en digital designer med forståelse for godt design til forskellige medier og platforme?

  Så er du eftertragtet på tværs af mange brancher – hvadenten du arbejder på bureau eller i en grafisk in-house afdeling.

  Dagens digitale designere skal kunne levere optimeret grafik til mange forskellige platforme f.eks. sociale medier, bannere, hjemmesider, infografikker, videoer, e-bøger og meget mere.

  Hvordan kommer du i gang med digitalt design?

  Der dukker stadig nye og spændende designtrends op, og det kan være svært at vide, hvordan man selv kan tage dem i brug i sine egne designs.

  Nye og interaktive løsninger som f.eks. Internet of Things og AR (Augmented Reality) kræver designere, der kan tænke sine designs ind i stadig flere brugsområder.

  Hos Softworld uddanner vores certificerede eksperter en række af morgendagens digitale medarbejdere i at bruge Illustrator, Photoshop og InDesign til at producere grafiske løsninger, web- og HTML-bannere, infografikker og animation. 


  Modtag vores nyhedsbrev og hent en lyn-guide til digital grafik (PDF)

  Hent en guide til digital grafik

  I denne guide får du en række design guidelines samt overordnede beskrivelser af programmer og værktøjer, du kan benytte i forbindelse med designprocessen. Du får også en UX design checkliste samt en oversigt over hvilke formater, du bør bruge på de forskellige sociale medier. 

  TILMELD OG HENT LYN-GUIDEN

   

  2. Web design og UI / UX design

  web-design001

  Der er stor efterspørgsel på designere, som kan skabe intuitive, moderne og attraktive designs, der resulterer i engagerende brugeroplevelser på tværs af en virksomheds webshops, hjemmesider, apps og andre digitale løsninger.

  Som grafiker skal man også være opmærksom på, at den grafik, man producerer til web, skal være optimeret til forskellige skærme og medier.

  Hvordan kommer du i gang med UX og web design?

  Web designere er i høj kurs og derfor glæder vi os til at kunne tilbyde mange spændende kurser rettet mod grafikere og designere med fokus på godt web design.

  På det populære kursus UX design og digitale brugeroplevelser lærer du hemmeligheden bag en godt designet brugeroplevelse, forskellen på UX og UI samt bliver klædt på til at argumentere for dine designs.

  (Læs mere om User Experience: 7 Myter om UX design)

   

  Modtag vores nyhedsbrev og hent en mini-guide til UX design (PDF)

  Hent en guide til UX design

  I denne 28-siders mini-guide til UX design får du overblik over de vigtigste UX designprincipper og teknikker, så du kan bruge dem optimalt i dit daglige arbejde. I vores nyhedsbreve sender vi dig fra tid til anden invitation til events, information om nye kurser samt ny viden og inspiration fra den kreative branche.

  TILMELD OG HENT UX GUIDEN


  WordPress er et andet værktøj, der er værd at lære for digitale og grafiske medarbejdere. På kurset WordPress Basis lærer du at blive fortrolig med brugerfladen i det populære CMS system. På WordPress Udvidet – Web design og layout tager vi skridtet videre og du får hands-on undervisning i WordPress plugins, nemme design- og layoutmetoder og meget, meget mere. 

  (Læs også: 10 tips til at holde styr på din WordPress hjemmeside)  3. Videoproduktion
  videoproduktion001


  Video som indhold og marketingmateriale bliver mere og mere populært på digitale platforme, og mange virksomheder har allerede implementeret levende og interaktivt indhold i sin faste digitale strategi.


  Modtag vores nyhedsbrev og hent en videoguide (PDF)

  softworld hent en videoguide

  I denne 44-siders begynder-guide i videoproduktion får du insider-viden, gode ressourcer og kendskab til de programmer, du behøver for at fuldføre din kreative vision.

  TILMELD OG HENT VIDEO GUIDEN

  Der er derfor stor efterspørgsel på medarbejdere, der kan planlægge, producere og publicere videoindhold til f.eks. virksomhedspræsentationer, interviews og produktlanceringer. En række undersøgelser viser nemlig, at brugere tager video til sig i stor stil.

  (Læs mere: 5 gode grunde – derfor fungerer animerede infografikker så godt)

  Hvordan kommer du i gang med videoproduktion?

  I 2018 har vi haft rekordmange deltagere på vores kurser i Premiere Pro, After Effects, Animate CC og Animeret Infografik. Disse kurser fortsætter vi selvfølgelig med i 2019, hvor vi også glæder os til at kunne tilbyde dig nye kurser indenfor videoproduktion og markedsføring.

  (Nysgerrig på Motion Graphics & Animation? Få overblikket i denne 15-minutters videoguide  4. Design til print og tryk

  print-design001


  Det store fokus på digitalt design i øjeblikket kan måske få mange grafikere og designere til at tænke, at færdigheder indenfor design til print og tryk ikke længere er så vigtigt.

  Indenfor designindustrien står design til print og tryk stadig stærkt i modsætning til, hvad man måske kunne forestille sig. 

  Det er netop samspillet og summen af virksomhedernes tilstedeværelse på tværs af medier – både online og offline – der giver det bedste resultat. Ja, selv Uber har udleveret flyers.

   
  Der er derfor behov for erfarne grafiske medarbejdere med styr på layoutprincipper, designregler samt opsætning og klargøring til tryk. 

  (Læs også: Tips til et effektivt InDesign – Office workflow)

  Hvordan får du styr på design til print og tryk?

  Vores certificerede Adobe-eksperter underviser grafikere i nogle af landets største mediehuse og bureauer, så virksomhederne sikrer, at deres produktioner lever op til de standarder, der kræves fra branchen. 

  På InDesign Basis lærer du f.eks., hvordan du sikrer, at dit design er sat rigtig op, når du sender det afsted til trykkeriet, og at din grafik står lige så skarpt på papiret, som det gør på din skærm.

  InDesign Layout lærer du smarte arbejdsmetoder i programmet og lærer unikke layout-metoder, der klæder dig på til at møde dagens krav i print- og trykbranchen.  5. Mobil og app-design
  appdesign001


  Vi bruger vores mobile enheder mere end nogensinde, og derfor er der også et behov for, at dem, der designer vores apps, er i stand til at fastholde vores opmærksomhed.

  Sagen er den, at markedet for app-udvikling er blevet mere broget, idet samme bruger forventer at kunne tilgå f.eks. sin fitness app på sit ur, sin mobil og så senere dykke ned i sine data på sin iPad eller bærbar. Dvs. indhold, interface og muligheder skal tilpasses den platform brugeren er på, idet et iPad interface jo ikke fungerer på et ur.

  Hvordan kommer du i gang med app design og udvikling?

  App-udvikling kræver kendskab til og forståelse for kodesprog og opbygning af styresystemer. Som app-designer skal man blandt andet have styr på UX, UI (brugerflade-design), designprincipper og optimering af grafik til forskellige enheder og skærme.

  I 2019 lancerer Softworld et nyt koncept for app-udvikling, hvori der tænkes i udvikling af apps både til Apple TV, Apple Watch samt iPhones og iPads.

  Moderne app-udvikling handler ikke alene om at levere en app, der fungerer på mobilen. Det handler også om at levere samme app i forskellige udgaver, så brugeren altid kan interagere uanset hvilken platform, han er på.

  Er du interesseret i at vide mere om det kommende Apple certificerede kursus i app-udvikling? Send os en email på kursus@softworld.dk og hør mere. 


  Følg med på vores hjemmesider og nyhedsbreve så du holder dig opdateret på nye og spændende kurser og workshops i det nye år!
  authorIcon Af Softworld-DK

  Softblog drives af Softworld, der er et internationalt træningscenter med fokus på digital visuel kommunikation. Siden 1995 har vi hjulpet kreative medarbejdere med at tilegne sig tidssvarende kompetencer i en kreativ og grafisk branche i konstant forandring. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

  Seneste blogindlæg


  Kurser og workshops
  grafiske-kurser-blog

  Online kurser
  Vil du lære de mest populære Adobe programmer online? Deltag på 3-timers kurser hjemmefra eller på kontoret. Læs mere om online kurser her >>

  After Effects kursus
  På dette 3-dages kursus i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Læs mere om kurset >>

  InDesign kursus
  Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Læs mere om kurset >>

  UX design kursus
  Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Læs mere om kurset >>

  Se flere kurser