<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=622654084456109&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
ny-workshop-brand-design

Nyt om grafisk design og digitale medier

Hvad er nyt i de seneste udgaver af Premiere Pro og After Effects?

after-effects-premiere-pro-nyheder
Adobe lancerer med jævne mellemrum opdateringer til programmerne i Creative Cloud pakken

I dette blogindlæg følger en lille oversigt over nogle af de vigtigste nye værktøjer, du kan tage i brug allerede i dag, hvis du har hentet og installeret nyere versioner af After Effects og Premiere Pro CC.

Hvad er nyt i de senere udgaver af After Effects?

after-effects-nyheder

After Effects CC indeholder en række smarte funktioner og værktøjer for specialeffekter, grafisk redigering og animation.

Content Aware Fill – nu også i After Effects
Måske kender du allerede den populære Content Aware Fill funktion i Photoshop. Nu har After Effects også fået funktionen, der gør det meget nemmere at fjerne objekter fra dine scener.  

Master Properties
Arbejder du med visual effects og Motion Graphics i After Effects? Så kan du sætte fart på dine produktioner og spare dyrebar tid ved at ændre f.eks. farve, placering og skalering i dine indlejrede kompositioner direkte i tidslinjen.
 

Adobe Immersive Environment
Måske arbejder du også med ny og spændende teknologi såsom Virtual Reality? Her har After Effects virkelig taget et skridt videre og kommer med en række nye preview-muligheder, så du nemt kan se, hvordan det færdige resultat vil se ud i VR-form.

Brug Motion Graphics-skabeloner til at starte et nyt projekt
Hvis du allerede har skabeloner i After Effects, kan du åbne dem som en projekt-fil i After Effects. Du får egenskaberne fra kompositioner og andre indstillinger med over i et nyt projekt, og du kan eksportere projektet til en skabelon, der kan bruges i Premiere Pro.

 

Andre forbedringer i After Effects:

  • Forbedrede farvekorrektionsværktøjer
  • Forbedret ydelse og kraft
  • Mulighed for at importere .CSV-filer og andre typer til brug i databaserede animationer
  • Nye importmuligheder for GIF-formater

Se vores kursus i After Effects Basis her

Hvad er nyt i de senere udgaver af Premiere Pro CC?

premiere-pro-nyheder

Måske en af de mest efterspurgte funktioner i Premiere Pro er muligheden for at have flere projekter åbne på én gang. Det er nu endelig kommet på plads i Premiere Pro CC, hvilket gør, at du nu kan importere klip, titler, grafik og andet på tværs af flere åbne projekter.

Auto Reframe
Med hjælp fra Adobes egen kunstig intelligens teknologi Sensei kan du nu få Premiere Pro til automatisk at skabe flere størrelses formater af dine videoer.Med Auto Reframe kan Premiere Pro genkende og identificere "vigtige" objekter i dine videoer og dermed automatisk prøve at producere flere forskellige størrelsesformater af din video, f.eks. til sociale medier, banner på hjemmesiden eller lignende.

Det er dog vigtigt at huske på, at Auto Reframe ikke er 100% fejlfri og i nogle situationer kan funktionen stadig kræve, at du manuelt "resizer" din video til at passe f.eks. i et 16:9 format og et 1:1 format.

Scene Edit detection
I de seneste versioner af Premiere Pro kan programmet nu automatisk analysere videomateriale og genkende originale sceneskift og klip, og kan herefter tilføje markører helt automatisk. 
 
Bedre muligheder for inddragende videoeffekter og overgange
Også i Premiere Pro softwaret har Adobe i høj grad taget VR og 360-graders video til sig. Der er nu flere effekter og overgange at vælge mellem, hvis du allerede er i gang med produktion af indhold til Virtual Reality eller videoer, der skal vises i en 360-graders vinkel. 

Rullende titler og tekster
Skal du lave effekter som rulletekster eller lave en film-agtig slutning på din produktion med skuespillere og crew? Det er også blevet nemmere i de nyere udgaver af Premiere Pro CC.

 

Andre nyheder i Premiere Pro CC:

  • Se og brug dine favorit-fonte direkte fra Essential Graphics-panelet
  • “Skjul mellemrum”-funktion gør, at du med ét klik kan lukke mellemrum mellem dine klip i timelinen
  • Flere farvekoder for at organisere dine filer, klip og grafikmapper
  • Premiere Pro har også en række nye funktioner til VR-produktion med deres Immersive Environment-værktøjer
  • Indstil og sænk musik samt lydfiler automatisk med den nye “Auto-duck” funktion og spar tid på manuelt lydarbejde
  • Nemmere at tilpasse og bruge Motion Graphics-skabeloner fra After Effects

Se vores kurser i Premiere Pro her

Video: Se nogle af nyhederne i After Effects og Premiere Pro
I denne video demonstrerer Adobe flere af de nyere funktioner i After Effects og Premiere Pro:

 

 


Modtag vores nyhedsbrev og hent en videoguide (PDF)

softworld hent en videoguide

I denne 44-siders begynder-guide i videoproduktion får du insider-viden, gode ressourcer og kendskab til de programmer, du behøver for at fuldføre din kreative vision.
Af Softworld-DK

Softblog drives af Softworld, der er et internationalt træningscenter med fokus på digital visuel kommunikation. Siden 1995 har vi hjulpet kreative medarbejdere med at tilegne sig tidssvarende kompetencer i en kreativ og grafisk branche i konstant forandring. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

Video & animation kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København kan du lære After Effects, Premiere Pro og Adobe Animate. Se kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.