ny-workshop-brand-design

Hvad er nyt i den seneste udgave af Photoshop CC?

Hvad er nyt i den seneste udgave af Photoshop CC?

Photoshop-2019-release

Adobe har netop udrullet deres seneste opdateringer og samtidig introduceret tre helt nye produkter. Opdateringerne og programmerne sammenlagt er et skridt på vejen til at effektivisere dit kreative workflow på tværs af enheder og platforme.

Her kan du læse lidt om de nye programmer, få en kort gennemgang af de vigtigste opdateringer samt en trin-for-trin gennemgang af de vigtigste ændringer i Photoshop CC 2019. Disse vil også blive gennemgået hvis du tager vores Photoshop-kurser.

Hvad er de nye produkter og hvad kan de gøre for dig?

Adobe har lanceret nye produkter til mobile enheder og brugere af sociale medier. Tilføjelsen af disse nye produkter markerer en ny retning i den måde, Adobe adresserer den mobile bruger.

Kort sagt så giver de tre nye apps mulighed for at bruge dine mobile enheder med Adobe apps som aldrig før. Med Premiere Rush CC, Photoshop CC til iPad og Project Gemini kan du skabe videoer til de sociale platforme, bruge din smartphone til at tegne og male eller redigere billeder med Photoshop CC på din iPad.

Nye opdateringer i Creative Cloud-programmerne

I InDesign CC 2019 er der bl.a. tilføjet en ny Content-Aware tilpasning og i Illustrator er der foretaget forbedringer med muligheden for at skabe fotorealistiske forløb. Adobe viser dermed, at de lytter til behovet i video og animationsbranchen ved at tilføje nye arbejdsgange og integration på tværs af programmerne, som integration mellem Animate og After Effects, Animate og Character Animator samt Adobe XD og After Effects.

8 nye funktioner i Photoshop CC 2019

Nedenfor har vi samlet en liste over de 9 største ændringer i Photoshop CC. Først på listen er den opgraderede og smarte Content Aware Fill, der kan spare dig for meget tid. Vi viser dig, hvordan du bruger denne, og herefter kigger vi på de andre vigtigste opdateringer i det populære billedbehandlingsprogram.

1. Content Aware Fill
Den nye funktion går ud på, at du kan udvælge næsten alt i et billede ved blot at benytte en kommando og ”paf,” så er indholdet forsvundet. Det kunne du også tidligere, men den nye måde er meget smartere.

Tip: Sådan bruger du Content Aware Fill i Photoshop CC 2019

  1. Vælg dit område med lasso-værktøjet eller et andet selektions-værktøj.

    Photoshop-CC-lasso-tool
  2. Gå til Edit-menuen og vælg den nye kommando Content-Aware Fill. Det giver dig et nyt vindue, hvor du kan se din selektion og foretage ændringer.
  3. Du kan tilføje mere til det grønne område, som benyttes til at udfylde med, eller trække fra, for at fjerne områder, du ikke vil benytte. 

    photoshop-cc-2019-llasso
  4. Forhåndsvisningen til højre i vinduet viser dig, hvordan emnet bliver fjernet. Bare klik OK, når du er tilfreds.

2. Free Transform er blevet ændret
Den næste vigtige nyhed i Photoshop CC er en radikal ændring af måden Free Transform arbejder på, så hvis du har oplevet, at den opfører sig underligt, så er det altså ikke en fejl i programmet.

Faktisk er det ret enkelt, du skal nemlig ikke længere taste Shift for at skalere proportionalt, Free Transform gør det nu automatisk!

3. Live Blending Modes
Du får nu en visning af effekterne af Blending Modes blot ved at placere musen over dem, uden først at skulle vælge dem en efter en.

photoshop-cc-blending-mode1 photoshop-cc-blend-2

4. Frame værktøj
Træk et billede ind i en ramme, du har lavet med det nye Frame-værktøj, og Photoshop skalerer det proportionalt, så det passer i rammen, og endda som et Smart Object.

5. Fortryd nemt
Endelig! Dette er en god ændring: Brug CMD+Z på Mac, CTRL+Z på PC, for at fortryde mange gange. Tak, Adobe.

6. Acceptér transformationer – uden at acceptere
Du behøver ikke længere klikke i flueben, klikke på ENTER eller dobbeltklikke for at acceptere en transformation. Klik blot uden for billedet eller skift værktøj, så accepteres transformationen.

7. Symmetri-indstilling
Dette er en rigtig smart og ny funktion, der giver dig mulighed for at lave mandala-agtige billeder meget nemt.

photoshop-cc19-symmetri-vaerktoejTip – Sådan gør du:

1. Vælg pensel-værktøjet

2. Klik på “sommerfuglen” i kontrolpanelet

3. Vælg dit symmetrimønster og gå i gang!

 

 

 

8. Lås dit arbejdsrum

Du kan nu låse dit arbejdsrum ved at gå i Window-menuen og vælge Lock Workspace. På den måde undgår du, at dine værktøjspaneler forsvinder ved et uheld. 

Vi håber du vil få glæde af disse 8 nye funktioner i Photoshop CC! Du kan også læse mere om vores Photoshop kurser her


authorIcon Af Softworld-DK

Softblog drives af Softworld, der er et internationalt træningscenter med fokus på digital visuel kommunikation. Siden 1995 har vi hjulpet kreative medarbejdere med at tilegne sig tidssvarende kompetencer i en kreativ og grafisk branche i konstant forandring. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

After Effects kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Se After Effects kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.