placeholder_200x200

Seneste nyt om grafisk design og digitale medier

  Hvad får et billede til at brænde igennem?

  2016-c021-fortael-den-rigtige-historiewp1.jpg

  Lad det være sagt med det samme: Et billede er ikke et element, der skal passe ind i en ramme. Det er ikke et stykke visuelt fyld, som vi bare bruger, fordi ”der skal jo også billeder på”.

  Billedets vigtigste funktion er at fortælle den historie, som det skal illustrere. Det skal altså i sig selv være en historiefortælling. Derfor skal vi tænke os om, når vi skaber billeder til specifikke historier, kommunikation, marketing eller kampagner.

  I 2003 skulle jeg tage et billede af en virksomhedsejer, som jeg har gjort mindst 1.000 gange før. Og som altid spørger jeg ind til, hvad historien handler om. Hvad har han snakket med journalisten om, hvad er det overordnede tema, er der nogle punchlines.

  Det svar jeg får er, at ”det går skide godt”. De ansætter hele tiden flere folk, lønnen er høj, det vælter ind med ordrer, og hans IT-firma vælter nok snart udlandet.

  Fotograf: Michael AltschulJeg foreslår derfor Stein Bagger, at vi skyder et billede, hvor han indtager hele verden. ”Det er jo din drøm – ikke?”, spørger jeg. ”Jo, for fanden – hele verden”, griner han.

  Det billede er altså skabt præcis til den opfattelse, jeg havde af, hvad hans historie handlede om, da jeg skulle tage billedet. Og det er det, der er vores udgangspunkt, når vi fotograferer. At skabe billeder der understøtter historien.

   

  Så billedet bliver en historiefortælling – hver gang!

  At virkelighedens verden så kom til at se anderledes ud fem år senere, se, det er jo en helt anden historie...

   

  Michael AltschulGæsteskribenten

  Michael Altschul har siden 1991 fotograferet og produceret foto- og videomateriale for mere end 1.800 danske og udenlandske virksomheder, ambassader, ministerier, organisationer samt for private.

  Derudover er Michael læreruddannet og tilknyttet RUC (Roskilde Universitet) som ekstern lektor i visuel kommunikation. Og så har han afholdt over 150 fotokurser gennem de sidste 7 år.
  authorIcon Af Gæsteskribent

  Har du lyst til at byde ind med viden og erfaring i et gæsteindlæg?

  Vi ønsker at skabe en platform for vidensdeling og erfaringsudveksling fra hverdagen, og derfor er vi altid interesseret i relevante bidrag fra folk men noget på hjertet.

  Så hvis du har draget dig nogle erfaringer, eller har gode tips og tricks til værktøjer eller arbejdsområder, er du velkommen til at sende os dit bidrag. Send os en mail på kursus@softworld.dk!

  Seneste blogindlæg


  Kurser og workshops
  grafiske-kurser-blog

  Online kurser
  Vil du lære de mest populære Adobe programmer online? Deltag på 3-timers kurser hjemmefra eller på kontoret. Læs mere om online kurser her >>

  After Effects kursus
  På dette 3-dages kursus i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Læs mere om kurset >>

  InDesign kursus
  Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Læs mere om kurset >>

  UX design kursus
  Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Læs mere om kurset >>

  Se flere kurser