ny-workshop-brand-design

Hvad kan Adobe Premiere Rush?

Hvad kan Premiere Rush – Det nye videosoftware fra Adobe?

videoredigering-adobe-premiere-rush

Siden lanceringen i efteråret 2018 er Adobe Premiere Rush blevet et populært videoprogram for folk, der skal bruge video og levende grafik til digitale og sociale medier.

 
Rush beskrives af mange som en “light” udgave
af det meget populære videoprogram Premiere Pro. Det er et moderne alt-i-ét program for folk, der skal producere videoer og levende grafik til sociale og digitale medier.

Den store forskel mellem de to programmer er at med Rush, så har Adobe skåret funktionaliteten ned til at indeholde lige præcis de funktioner, du skal bruge til produktion og redigering af video til digitale medier – uden at de mere avancerede indstillinger, som kan tage lang tid at lære i f.eks. Premiere Pro, fylder hele din brugerflade.

Netop ved at kombinere de bedste og vigtigste funktioner fra Premiere Pro, After Effects og Audition er Rush blevet et smart og intuitivt videoprogram med en brugerflade, der er nem at lære, men hvor de mest avancerede funktioner er skåret fra.

Rush-gif-1-drag-drop
Lav effekter, titler og overgange med nem klik-og-træk funktionalitet i Adobe Premiere Rush.

 

Det, at Rush også kommer i en app-udgave til iPhone (og er planlagt til Android), viser, at Adobe vil gøre det nemt at producere og redigere video – også på farten.

Er du i forvejen bruger af et eller flere Creative Cloud-programmer vil du opdage, at du på ingen tid kommer godt i gang med Rush, da både brugerflade, paneler og værktøjer ligner det, du allerede kender i f.eks. Photoshop og Illustrator.
 

Videoredigering i Rush – et overblik over funktioner

Videoredigering i Rush er meget nemt og ligetil. Her vil vi beskrive de vigtigste funktioner og muligheder, du har i programmet – både på din computer og din iPhone.

Rush-gif-this-is-the-bomb

I Rush kan du også nemt tilføje titler og tekst til dine videoproduktioner.

  

 • Træk-og-slip funktionalitet
  Nem træk-og-slip funktionalitet gør, at du hurtigt kan trække titler, animation, grafikker og effekter ind i din video de rigtige steder.

 • Magnetisk tidslinje
  Hvis du f.eks. trækker et nyt klip ned i tidslinjen, vil eventuelle eksisterende videoklip automatisk rykke plads og sørge for, at du ikke får “sorte huller” i din produktion eller manuelt skal flytte dine klip efterfølgende.

 • “Auto-duck” funktion
  Dette er en smart, indbygget funktion, der gør, at du med ét klik kan justere baggrundslyden ned, f.eks. hvis du har en voice-over på din video.

 • Mulighed for at publicere video direkte til digitale platforme
  Rush har indbygget funktionalitet til at publicere dine videoer på sociale netværk som f.eks. YouTube og Instagram.

 • Ændre formatet på din video med et par klik
  Har du brug for flere varianter af din video, f.eks. firkantet format, traditionelt videoformat eller noget helt tredje? Med Rush er det super nemt at ændre formatet på din video, så du kan eksportere forskellige versioner til f.eks. Facebook, hjemmeside og Instagram.

 • Optag og rediger video på din iPhone
  iPhone udgaven af Rush indeholder præcis den samme funktionalitet som desktop-versionen. Det betyder, at du kan optage med din iPhone og starte redigeringen direkte på telefonen. Skulle du have brug for at arbejde videre på f.eks. en stor skærm, kan du nemt fortsætte der du slap, på din computer.

 • Indbyggede Motion Graphics skabeloner og titler
  Rush kommer med et antal indbyggede færdiglavede skabeloner og titler, du kan bruge i dit projekt ved at trække dem direkte ind i tidslinjen. Hvis du har brug for endnu flere skabeloner, kan du nemt finde dem via tjenester som f.eks. Envato Elements og Adobe Stock.

 

Se video om videokurset

Vil du lære at producere og redigere video med Rush?

Læs mere om det spændende 2-dages videokursus på dette link >>

 

 

Hvem kan bruge Rush?

Rush er til dig, der gerne vil producere video, film og levende grafik til sociale og digitale medier og ikke har tid eller ressourcer til at sætte dig ind i tunge programmer som After Effects og Premiere Pro.

 

Med Rush er værktøjer og funktioner skåret ned til lige dét, du skal bruge, men hvor du samtidig kan producere og redigere videoer med professionelt udseende.

 

En af de store fordele med Rush er, at programmet støtter brug af plugins og skabeloner, som er kompatible med Premiere Pro. Det gør, at du kan importere professionelle skabeloner som f.eks. titler, overgange, effekter og lyd og derefter bruge dem i dine produktioner.

 

Tip: Hos tjenester som f.eks. Adobe Stock og Envato Elements kan du finde hundredevis af professionelle skabeloner til bl.a. Rush, Premiere Pro og After Effects som du kan bruge i dine projekter.

 

At Rush også findes som en app til iPhone gør, at du kan skyde videoer med din iPhones kamera, redigere enten direkte i appen eller nemt importere til din computer og fortsætte derfra.

 

Rush samarbejder selvfølgelig også godt med de øvrige Adobe-programmer via biblioteker og import af grafikker, billeder og andet materiale.

 

 

Hvem skal ikke bruge Rush?

Hvis du arbejder med tunge videoproduktioner, hvor du har brug for udvidede og avancerede funktioner som f.eks. detaljeret styring af keyframes, redigering af lydspor eller design af titler og grafikker direkte i programmet, er Rush ikke at anbefale.

 

Rush’s store fordel er netop, at funktionaliteten er skåret ind til benet for at give brugeren en intuitiv og nem brugerflade. Det går så naturligt på bekostning af de avancerede muligheder, du får hos tungvægtere som f.eks. Premiere Pro, Final Cut og After Effects inden for videoproduktion og redigering.

 

Er du Premiere Pro bruger og vil få fuld kontrol over programmet? Du kan læse meget mere om kurset Premiere Pro Rutineret her >> 

Er du After Effects bruger og vil lære at bygge imponerende Motion Graphics-produktioner? Læs mere om kurset After Effects Rutineret her >>

 

Er du klar til at prøve Rush? 

Hvis du har et Creative Cloud abonnement kan du hente Rush allerede nu til din Mac, PC eller iPhone. Du kan også hente en gratis prøveversion på dette link.

Du kan også deltage på vores helt nye Videokursus – Videoproduktion fra A til Å, hvor du lærer at optage, planlægge samt redigere din video med Premiere Rush. 

 
authorIcon Af Softworld-DK

Softblog drives af Softworld, der er et internationalt træningscenter med fokus på digital visuel kommunikation. Siden 1995 har vi hjulpet kreative medarbejdere med at tilegne sig tidssvarende kompetencer i en kreativ og grafisk branche i konstant forandring. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

After Effects kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Se After Effects kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.