placeholder_200x200

Seneste nyt om grafisk design og digitale medier

Hvor er Photoshop bedre i forhold til InDesign?

2016-c007-photoshop-vs-indesign-big.jpg

Photoshop er så stort et program, at nogle folk mener, at man kan og bør lave alt i Photoshop. Oprindeligt blev Photoshop brugt til at justere billeder, men gennem årene har programmet udviklet sig til at kunne:

  • Udvikle design og grafik til både online og offline
  • Design og prototyper til hjemmesider
  • Banner-reklamer
  • Video-grafik og .gif’er
  • Justere billeder til print

For blot at nævne nogle af de områder, hvor du kan bruge Photoshop"

Ved visse (læs mange) opgaver kan det bedre betale sig at bruge eksempelvis Illustrator eller InDesign.

Men hvornår skal man bruge hvad?

Du bør for eksempel ikke lave logoer i Photoshop, eftersom logoer tit kræver at de skal kunne skaleres op i størrelse mange gange. Programmet er heller ikke perfekt, hvis du skal redigere store mængder tekst med mange typografiske elementer, som du kan i InDesign.

Her kommer en ganske kort opsummering af hovedpunkterne, hvor Photoshop er bedre end InDesign.

PS: Hvis du vil se, hvor InDesign har flere fordele end Photoshop, så læs med her.

 

Hvor er Photoshop bedre i forhold til InDesign? Her er de to vigtigste fordeler:

 

blog-layers21. Lag (layers) fungerer bedre i Photoshop

Lag-panelet fungerer bare langt bedre i Photoshop end i InDesign. En af de største fordele ved at bruge Photoshop er, at du kan se dine effekter, mens du tilføjer dem og du kan se dem igen og igen senere i dit arbejde.

Det er også muligt at bygge kompleksitet ind i sine lag ved hjælp af Blending Modes og Justeringslager. Det er lidt sværere i InDesign.

 

2. Photoshop giver langt større kontrol

Photoshop giver en langt større kontrol over redigeringsprocessen, når du skal redigere grafik. Lad os sige, at du sad med et bogprojekt og skulle udarbejde en forside til en bog. Så kunne du nemt tilføje et Filter eller Justeringslag til dit billede og med det samme se din valgte effekt.

Det er lidt sværere i InDesign, hvor du oftest er tvunget til at hoppe over i Photoshop og redigere originalbilledet eller ændre linket.

Men hensyn til teksteffekter har du også et større råderum, eftersom det er muligt at behandle tekst som et billede, som du kan tilføje skygger og andre effekter på.

 

Photoshop og InDesign fungerer ofte bedst i et godt samspil med hinanden
Programmerne er i udgangspunktet udviklet til hver sine brugsområder, men som grafiker har man tit brug for både Photoshop og InDesign til at løse en given grafisk opgave. I dette blogindlæg har vi samlet en infografik der sammenligner nogle af brugsområderne til Photoshop og InDesign.

 
Af Softworld-DK

Softblog drives af Softworld, der er et internationalt træningscenter med fokus på digital visuel kommunikation. Siden 1995 har vi hjulpet kreative medarbejdere med at tilegne sig tidssvarende kompetencer i en kreativ og grafisk branche i konstant forandring. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

Video & animation kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København kan du lære After Effects, Premiere Pro og Adobe Animate. Se kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.