placeholder_200x200

Seneste nyt om grafisk design og digitale medier

Elementor – Introduktion til det populære WordPress plugin

Elementor Website builder Plugin til WordPress er på kort tid blevet en klar favorit blandt både garvede og nye brugere af WordPress.

Hvorfor er Elementor så populær og kan den leve op til sin hype? Læs med her og bliv klogere på et af de nyere skud på WordPress-stammen.


Hvad kan Elementor?
Elementor er et Pagebuilder plugin til WordPress, der gør det muligt at se den hjemmeside, du bygger, mens du bygger den. Det vil sige, at du kan skabe dine sider fra frontend ved at tilføje og rykke rundt på elementer, vælge farver, temaer og funktioner direkte på et “live preview” af din side. 

elementor


Elementor gør det således muligt at designe flotte og unikke hjemmesider helt uden at være i stand til at kode. Det betyder samtidig, at du ikke hele tiden behøver at gætte dig frem til, hvordan dine design tager sig ud i virkeligheden, men altså kan se ændringerne live, mens du designer.

Hvorfor er Elementor så populært?
Elementor har fået sin popularitet, fordi den gør det nemmere og enklere at designe hjemmesider, end nogensinde før. Og så er det er helt gratis, hvilket er en sjældenhed for en pagebuilder af denne kaliber. Der findes dog en pro-udgave, der kan tilkøbes, hvis du vil have endnu flere designelementer at arbejde med.

Plugin’et har nemlig et hav af design features, der giver dig mulighed for at skabe lige præcis det æstetiske udtryk og den funktionalitet, du ønsker på din hjemmeside. Det særlige ved Elementor er altså, at du ikke er tvunget til at benytte en masse ensformige templates, selvom du ikke selv skaber koden bag dit design.

Elementor har mere end 90 indholdselementer du kan vælge mellem og bruge frit – alt fra billeder til progress barer, tabs, ikoner, forskellige typer knapper og meget, meget mere. Du kan benytte de forskellige elementer ved helt enkelt at trække og slippe dem til det sted, de skal være på din side.

Og ønsker du at spare tid, er der naturligvis flere hundrede skabeloner, du kan tage udgangspunkt i. Hver gang du starter et nyt design, vil Elementor altså spørge dig, om du vil starte fra bunden eller tage udgangspunkt i en eksisterende skabelon. Vælger du en skabelon, kan du tilpasse den lige så meget, som du vil.Desuden kan plugin’et bruges uafhængigt af dit nuværende WordPress-tema. Det betyder i praksis, at Elementor er kompatibel med alle WordPress-temaer, så du har mulighed for at beholde din nuværende tema, selvom du ønsker at arbejde i Elementor fremadrettet.

Fordele og ulemper ved Elementor
Elementor kommer med en række fordele og et par få ulemper, som vi har opsummeret i det følgende.

Fordele:

  • Nem og intuitiv interface, der lader dig bygge hjemmesider fra frontend
  • Gratis basisudgave, der giver en bred vifte af designmuligheder
  • Du kan se det, du skaber “live” og skal ikke gætte dig frem til, hvordan dine designs ser ud for besøgende
  • Der er et stort udvalg af designelementer, objekter og funktioner. Næsten intet er ude af din kontrol.
  • Du kan designe din egen hjemmeside fra bunden uden at skulle kende til HTML, CSS, PHP eller anden kodning.
  • Du får adgang til flere hundrede templates
  • Du kan redigere desktop, tablet og mobilversioner af din hjemmeside separat

Ulemper:

  • Nogle klager over, at deres hjemmesider kører langsommere, når de bruger Elementor.
   Generelt har plugins det med at gøre sider en smule langsommere.
  • Du skal rode med backend, hvis du for eksempel vil SEO-optimere din side med Yoast eller lignende plugins.
  • Der har været blandede anmeldelser af Elementors support – flere rapporterer, at der er lange svartider.

Sådan kommer du i gang med Elementor
Elementor er både for dig, der ikke har meget erfaring med WordPress og webdesign og dig, der er garvet WordPress-bruger og som gerne vil prøve kræfter med en ny og effektiv page builder.

Hos Softworld vil du på vores WordPress Rutineret kursus blive introduceret for Elementor og alle fordelene ved det smarte plugin. Er du WordPress-nybegynder tilbyder vi også et WordPress Basis kursus, hvor du bliver bekendt med hele WordPress’ brugerflade og basale funktioner – så er du godt klædt på til at give dig i kast med Elementor.
Af Softworld-DK

Softblog drives af Softworld, der er et internationalt træningscenter med fokus på digital visuel kommunikation. Siden 1995 har vi hjulpet kreative medarbejdere med at tilegne sig tidssvarende kompetencer i en kreativ og grafisk branche i konstant forandring. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

Video & animation kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København kan du lære After Effects, Premiere Pro og Adobe Animate. Se kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.