<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=622654084456109&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
placeholder_200x200

Seneste nyt om grafisk design og digitale medier

Nyheder i Creative Cloud 2015: Workspace, farve presets mm. i Premiere Pro

Det har drysset med julegaver fra Adobe i det seneste snit af Creative Cloud 2015. Og ikke mindst Premiere Pro er blevet forkælet med ret så gennemtænkte udvidelser af det i forvejen stabile forhold i Dynamic Linking.

Der er ret beset trådt et syvmileskridt for, hvordan vi arbejder med lys og farve i Premieres nye Color-workspace; således er vi altså præsenteret for et Lumetri Look-plugin, som i forvejen virker fremragende i linket mellem Speedgrade og Premiere Pro, men desværre fordrede både at forlade trygge rammer og at lære et andet stykke software at kende. Nu er tiden kommet for en fast integration af Lumetri, og effekten har nærmest fået sit eget workspace.

 

Workspace i Premiere Pro med Creative Cloud 2015

Adobe har taget konsekvensen af sit populære tilbud om dedikerede workspaces og har meget simpelt lagt dem direkte i interfacet, og stadig med mulighed for at redigere i udseendet på de eksisterende og selvfølgelig lave sine egne fra bunden.

Hvert enkelt workspace kan nulstilles med to klik på menupunktet ved siden af - de tre vandrette streger.

softworld-dk_vrede-cc15-2-1024x399

 

Color og farve-presets

Når vi kigger på Color, så bliver vi præsenteret for et Lumetri-plugin, der er direkte forbundet til tidslinien og alle dens godter. Vi skal ikke længere lede efter specifikke effekter som Curves, Levels eller Fast Color Corrector.

Alt er integreret i højre side af interfacet.

Oveni den farvestorm, er Adobe kommet på en simpel måde at lave vignetter på – en manøvre, som hurtigt kunne koste et par minutter er nu effektivt nedbragt til en brøkdels omfang.

Kombinationen af dette panel og dets indlysende fordele samt Lumetri-effekten, i form af en ganske almindelig effekt, tilbyder mulighed for at lave alverdens farvepresets, og det gør mig til en meget tilfreds Premiere Pro-bruger.

softworld-dk_vrede-cc15-4-1024x763

 

Et lille tip til Premiere Pro: Input LUT

Et lille tip til at farvelægge hensigtsfuldt fra grunden, altså i Basic Correction, er at finde en Input LUT, der svarer til det kamera, dine optagelser er lavet med. LUT står for Look Up Table og en meget hurtig forklaring kan være at beskrive LUT som en udregning, der bidrager til at “synkronisere” dine rgb-værdier på optagelsen og “låse” dem i et forhold.

Sådan en LUT vil have en grundlæggende indflydelse på alle dine optagelsers farve- og derfor også lysmæssige egenskaber. Der findes LUTs til mange populære modeller, og det øger chancerne for at lande klip med en tilpas høj dynamisk rækkevidde, så du kan producere endnu mere farvefaste og flydende billeder.

softworld-dk_vrede-cc15-5-1024x499

 

Under din Basic Correction kan du gakke ud med Looks af mange forskellige kalibre – ved siden af det kan du lave dine egne Looks med de tilhørende indstillinger. Curves og Color Wheels fuldender denne nærmest syndige kombination af farveeffekter og giver om noget uendeligt mange flere valgmuligheder.

Creative Cloud 2015 har mange gode nyheder med sig, og det kan endnu en gang mærkes, hvordan Adobe fokuserer på bedre workflows og tidsbesparende, men også kvalitetsmæssige, opdateringer.
Af Michael Vrede Nielsen

Michael har siden 2012 undervist i Premiere Pro CS6 og Adobe After Effects CS6, hvor han er Adobe Certified Instructor, samt i Final Cut Pro X, hvor han er Certified Expert.

Foruden at være underviser hos Softworld, så arbejder Michael med post-production. Michaels store erfaring med betyder at han udfører arbejde for en lang række af bureauer i ind- og udland, hvor en typisk opgave består i at bygge animationer op fra bunden, hvad end det er til reklamer, in-store advertising eller som broadcast og fiktion.

Se Michaels arbejde i Angry Art Productions her: angryart.dk

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

Video & animation kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København kan du lære After Effects, Premiere Pro og Adobe Animate. Se kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.