kreative-grafiske-kurser

De bedste nyheder i Photoshop CC 2020

  Photoshop 2020 nyheder: De bedste værktøjer i den nye version

  nyheder-i-photoshop-2020

  Adobe har lanceret den seneste version af Photoshop CC, men hvad er nyt i det populære program?

  I dette blogindlæg tager vi et detaljeret kig på nogle af de største forbedringer og nye værktøjer, som Photoshop CC 2020 har at byde på!

   

  1) Fjern baggrunden på et billede automatisk

  En ny og super smart funktion i Photoshop CC 2020 er muligheden for at fjerne en baggrund automatisk.

  Når du er inde i Photoshop skal du blot sørge for, at stå på det lag, hvor baggrunden skal fjernes. Herefter vælger du Properties-vinduet og her kan du under Quick Actions klikke på “Remove background” og wupti – så fjerner Photoshop din baggrund automatisk.

  Denne funktion er dog ikke 100% fejlfri endnu. Hvis du har mange detaljer på dit billede kan det være, at den automatiske funktion “glemmer” nogle detaljer eller ikke får alt med. Så skal du ind og finpudse detaljerne selv.

  Se en video herunder med et eksempel på, hvordan ‘Remove background’ fungerer:

  2) Object Selection værktøjet

  Du er nok allerede godt kendt med Magic wand og Lasso værktøjerne, som er smarte i sig selv. Photoshop CC 2020 versionen kommer dog med et helt nyt værktøj kaldet Object Selection, som bedst kan beskrives som en kombination af disse to værktøjer.

  Med Object Selection kan du nu endnu nemmere vælge dele af dit billede og herefter udføre specifikke ændringer på dette område f.eks. ved at ændre farve på dele af dit objekt ved hjælp af Adobes egen kunstig intelligens-teknologi.

   

  3) Content-Aware-Fill

  Det populære Content-Aware-Fill værktøj har også fået en opgradering i den nye version. Med værktøjet kan du bl.a. fjerne uønskede elementer fra et billede ved at genbruge andre dele af billedet, som du erstatter det uønskede objekt med.

  Det nye i Photoshop CC 2020 er, at du nu har fået flere muligheder for at fjernet dine objekter så sirligt som muligt.

  Med Auto-selektion vælger Photoshop selv et område at erstatte objektet med. Men hvis dette ikke giver det ønskede resultat, kan du også selv ‘male’ et område eller vælge “rectangular”, hvilket så automatisk vil vælge et firkantet område, der skal bruges som erstatning.

  De forbedrede funktioner gør, at det er blevet endnu nemmere at fjerne elementer fra dine billeder med Content-Aware-Fill værktøjet.

  Se et eksempel her, hvor vi fjerner en ret detaljeret båd fra et billede af horisonten:

  4) Eksporter din grafik som Animeret GIF

  Hvis du går til File -> Save as i Photoshop har du nu endelig muligheden for at eksportere som GIF. Her kan du også lave yderligere justeringer for din eksport, f.eks. antal farver, sort/hvid og om den skal have en transparent baggrund.

  (Note: Du kunne også eksportere som GIF i tidligere versioner af Photoshop. Men her skulle du vælge “Safe for Web (Legacy)" for at få muligheden).

  5) Importer filer direkte i Photoshop fra iPhone eller iPad

  Nu er det endnu nemmere at hente billeder direkte fra en iPhone eller iPad og redigere videre i Photoshop.

  Du skal blot vælge Fil i menuen og klikke på ‘importer fra iPhone eller iPad.’

  6) Bedre Transform Warp funktion

  I Photoshop CC 2020 er det blevet nemmere end nogen sinde at fordreje eller ‘warpe’ elementer.

  Vælg dit aktive lag, gå til Edit -> Transform -> Warp og så kan du ‘warpe’ objekter direkte i brugerfladen ved at tilføje dine egne grids og flere kontaktpunkter.  Vi håber, du er lige så begejstret for de nye funktioner og værktøjer i Photoshop som vi er og at du vil give dig i kast med at prøve dem af. På Softworlds Photoshop Rutineret kursus lærer du også at bruge disse funktioner og lærer endnu flere effektive arbejdsmetoder i programmet. 

   
  authorIcon Af Softworld-DK

  Softblog drives af Softworld, der er et internationalt træningscenter med fokus på digital visuel kommunikation. Siden 1995 har vi hjulpet kreative medarbejdere med at tilegne sig tidssvarende kompetencer i en kreativ og grafisk branche i konstant forandring. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

  Seneste blogindlæg


  Kurser og workshops
  grafiske-kurser-blog

  After Effects kursus
  På dette 3-dages kursus i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Læs mere om kurset >>

  InDesign kursus
  Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Læs mere om kurset >>

  UX design kursus
  Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Læs mere om kurset >>

   

  Se flere kurser