ny-workshop-brand-design

Nyt om grafisk design og digitale medier

  Nyheder og tips til den mobile udgave af Adobe Lightroom

  De fleste kender Adobe Lightroom, som er et af de mest populære programmer blandt fotografer, når det kommer til at finjustere og få de helt rigtige detaljer frem i deres billeder.


  Det mange måske ikke er klar over er, at Lightroom også findes til smartphones. Appen har kraftige kameraindstillinger med en række avancerede funktioner, så du kan tage bedre billeder med din smartphone.

  ”Du har brug for dine fotos overalt hvor du er, så du kan lave meningsfyldt arbejde på dem,” siger Adobe selv.

  Lightroom CC for mobile enheder

  Den mobile Lightroom App for iOS og Android har primært til formål at synkronisere dine billeder på tværs af desktop og din smartphone eller tablet så du har bedre adgang til dine billeder for at dele eller redigere. 

  Med Lightroom appen på din telefon kan du tage billeder i .RAW format hvilket gør, at du får adgang til at efterbehandle billederne med avancerede funktioner, f.eks. i Photoshop eller Lightroom på din computer. Du kan selvfølgelig også behandle og justere dine billeder direkte på telefonen – klar til deling. 

  Nyheder i Lightroom CC 2018 for iOS og Android

  En ny funktion i den seneste udgave af Lightroom CC appen er det smarte "healing brush" værktøjet hvilket gør, at du hurtigt kan fjerne uønskede eller distraherende elementer på billeder. 

  Skyd billeder i høj HDR kvalitet (High Dynamic Range)

  HDR er en automatisk teknik designet til at gøre dine billeder bedre automatisk. Med HDR aktiveret tager dit kamera i virkeligheden tre billeder med tre forskellige eksponeringer. Derfra kan du bruge et billedbehandlingsværktøj til at sammensætte disse tre billeder for at få frem de bedste dele af billedet.

  HDR-funktionen i Lightroom (og i din smartphones kamera) gør dette automatisk for dig, men resultatet afhænger tit af lyssætning, elementer på billedet og mere. HDR garanterer derfor ikke, at du får et meget bedre resultat end, hvis funktionen ikke er slået til. 

   HDR er særligt egnet til landskabsbilleder, portrætter eller scenarier med dårlig lyssætning. Men HDR kan også gøre dine billeder dårligere, f.eks. hvis du skal tage billede af et motiv i bevægelse. 

  Rediger dine billeder direkte i Lightroom app'en

  Med appen har du et meget avanceret billedredigeringsværktøj lige i lommen. De fleste foretrækker måske at redigere billeder på sin computer, men hvis du er på farten eller har brug for at kunne justere hurtigt på dit billede før det skal sendes afsted, er mulighederne mange i Lightroom på din telefon..

  1505238_846942885341588_8866920151841396787_n-e1434028700595

  Et billlede der er redigeret i Lightroom App

   

  2 hurtige tips til Lightroom CC app'en

  1. Importér automatisk billeder fra din smartphone

  Det fede ved Lightroom’s mobile workflow er at du kan tilgå dine billeder fra Lightroom på din computer direkte på din smartphone. Men det fungerer også den anden vej:

  smartphoneblog1-e1431350733671

  I app’en trykker du på ‘Add (+)’ for at lave et nyt album på din iPad eller iPhone, navngiv albummet, og derefter trykker du på knappen (…) for at se dine muligheder i albummet. Nu trykker du ’Enable auto import’.

  Næste gang du tager billeder med enhedens kamera og åbner din Lightroom App vil du se dem i dit album og også på din Lightroom desktop.

  2. Kopier justeringer mellem dine billeder

  Noget af det fede ved redigering I Lightroom er, at dine justeringer er ikke-destruktive – du ændrer ikke de faktiske pixels i det oprindelige billede. Når billedet er synkroniseret med Lightroom desktop, kan du ændre din indstilling uden at bekymre dig.

  Det her er rigtig brugbart for dig, der vil kopiere justeringer mellem fotos. Lightroom desktop giver dig en synkroniseringsfunktion, der gør dig i stand til bruge de samme redigeringer til flere billeder så du ikke behøver at gentage de samme justeringer.

  Lightroom til mobil kan også kopiere redigeringer, i en lidt begrænset facon, hvor du kan kopiere de tilpasninger fra det forrige foto, du arbejdede på:

  Først; redigér et foto i Lightroom mobil vha. ’Develop features’ i bunden af skærmen. Dernæst skifter du over til det foto, som du ønsker at anvende disse redigeringer på.

  Med redigeringsfunktionerne synlige, scroll til højre og tryk på knappen ’Previous’. Nu vælger du om du vil anvende grundlæggende toner eller hver redigering fra forrige foto.
  authorIcon Af Softworld-DK

  Softblog drives af Softworld, der er et internationalt træningscenter med fokus på digital visuel kommunikation. Siden 1995 har vi hjulpet kreative medarbejdere med at tilegne sig tidssvarende kompetencer i en kreativ og grafisk branche i konstant forandring. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

  Seneste blogindlæg


  Kurser og workshops
  grafiske-kurser-blog

  Online kurser
  Vil du lære de mest populære Adobe programmer online? Deltag på 3-timers kurser hjemmefra eller på kontoret. Læs mere om online kurser her >>

  After Effects kursus
  På dette 3-dages kursus i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Læs mere om kurset >>

  InDesign kursus
  Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Læs mere om kurset >>

  UX design kursus
  Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Læs mere om kurset >>

  Se flere kurser