<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=622654084456109&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
ny-workshop-brand-design

Nyt om grafisk design og digitale medier

Perspektiv-stills konverteret til video?

billede-3-1

Sommetider har jeg nogle opgaver, der kræver brug af historiske stillbilleder i mit animationsarbejde. Når jeg er så heldig at få et still med forsvindingspunkter/perspektiver i, så fordobles min arbejdsglæde, fordi jeg kan bruge Photoshop til at udregne forsvindingspunkter, så jeg kan eksportere overflader til After Effects med indbygget 3D og kamera.

Så kan vi animere os selv ind i en verden af perspektiver. Lyder det spændende? Læs med her.

1. Jeg finder et stillbillede med et perspektiv i. Her et fotografi fra en søgning på Google:

 

billede-1

2. Så skynder jeg mig op i Filter -> Vanishing Point og laver først en markering af, hvad jeg synes gulvet på billedet udgør.

Til at starte med klikker jeg de 4 hjørner af og får en rød boks. Denne skal jeg lige korrigere for på de individuelle punkter indtil Photoshop godkender perspektivet og ændrer farven fra rød til blå:

 

billede-2

3. Nu er det fikse trick så, hvis ellers overfladerne liner op mod hinanden, at jeg kan holde ctrl/cmd nede og trække et af midterpunkterne op ad en anden overflade, og på den måde få et perfekt overlap mellem f.eks. gulv og sider:

 

billede-3-1

(ctrl/cmd er en absolut luksus, når overfladerne skal være i perfekt overlap. Træk i et midterpunkt.)

4. Jeg forsætter processen indtil jeg har alle overflader synliggjort, det gælder altså også for den overflade, der er længst væk – i dette tilfælde bagerste mur med hvælvingen på.

Dernæst ctrl/cmd+klikker jeg på de 3 vandrette streger til højre for mit Selection-tool oppe til venstre og vælger Export for After Effects (.vpe) og vælger en lokation.

billede-4-1

(Husk den bagerste væg, ellers får du bare et stort hul, og så forsvinder dybden af sig selv.)

5. Nu skærer Photoshop mit billede ud i de overflader, jeg har angivet med værktøjet og laver en lille pakke, som har en .vpe fil tilknyttet.

Inde i den pakke befinder sig et null-objekt, som agerer parent for samtlige overflader, der tillige er tre-dimensionaliserede og der er sågar et kamera tilknyttet. Luksus!

For at åbne denne pakke i AE, så trykker jeg på File -> Import -> Vanishing Point (.vpe) og hvis alt ellers er gået nogenlunde, så har jeg i den anden ende en komposition, der hedder .vpe til efternavn og derudover er skåret til som jeg angav i Photoshop. Placering af indholdet, som nu er blevet til flere tre-dimensionelle overflader, kan godt være lidt tricky, men brug evt kameraet til at panorere lidt rundt og brug samtidig det parent null-objekt, som de individuelle lag er tilknyttede.

Det er en effekt, der kræver lidt tålmodighed, men med øvelse vil det tage dig meget kort tid at navigere rundt i 3d i ellers flade fotografier.

billede-5-1

6. En uhyggeligt vigtig detalje ved dette workflow er, at det er billedets opløsning, da det blev åbnet i Photoshop, som angiver kompositionens størrelse samt en default frame rate på 30fps.

Så husk for alt i verden at ændre opløsning + billedehastighed i After Effects via ctrl/cmd+K eller Composition->Composition Settings. Du kan også passende redigere kameraets brændvidde til 35 mm, så bliver billedet lidt mere overskueligt. God fornøjelse!

billede-6

(Du har ikke lyst til at vælte rundt i flere pixels end nødvendigt. Brug evt. et preset)
Af Michael Vrede Nielsen

Michael har siden 2012 undervist i Premiere Pro CS6 og Adobe After Effects CS6, hvor han er Adobe Certified Instructor, samt i Final Cut Pro X, hvor han er Certified Expert.

Foruden at være underviser hos Softworld, så arbejder Michael med post-production. Michaels store erfaring med betyder at han udfører arbejde for en lang række af bureauer i ind- og udland, hvor en typisk opgave består i at bygge animationer op fra bunden, hvad end det er til reklamer, in-store advertising eller som broadcast og fiktion.

Se Michaels arbejde i Angry Art Productions her: angryart.dk

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

Video & animation kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København kan du lære After Effects, Premiere Pro og Adobe Animate. Se kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.