placeholder_200x200

Photoshop Camera App

Photoshop Camera App – Hvad kan den?

Tidligere på året udgav Adobe den længe ventede Photoshop Camera app. Projektet havde været under udvikling i mere end et år, da det lille Adobe team endelig kunne udgive kamera app’en fyldt med Photoshop magi – som de selv beskrev den.

Men hvad kan den egentlig? Og hvem henvender den sig til? Det kigger vi nærmere på her!

 

En kamera app med alle de redigeringsfunktioner, du har brug for

Photoshop Camera er en app, der har forsøgt at gøre brugeroplevelsen så simpel som mulig.

Modsat Photoshop til din desktop, hvor det kræver erfaring og øvelse for at kunne udnytte alle programmets funktioner, kan denne Photoshop Camera app bruges af alle.

Appen har som udgangspunkt en række klassiske redigeringsfunktioner: Når billedet er taget, kan du ændre på effekter som saturation, lys, exposure, vibrance, highlights, shadows og meget mere. Inden du tager billedet kan du desuden justere på lyset ved hjælp af en slide-funktion i højre side af skærmen.

En af de ting, som appen gør rigtig god, er dens forbedring af billeder, der sker automatisk, når du åbner dit foto i appens arkiv (der er separat fra fotobiblioteket). Forbedringen kan fjernes igen ved at klikke på Magic Wand tool på toppen i skærmen, så du kan se den store forskel.

Skærmbillede 2020-12-09 kl. 11.57.48


Photoshop-magi i et kamera

Men der hvor Photoshop appen virkelig rykker, er dens mange linser og kameraeffekter, der fungerer som avancerede filtre. Det vil sige, at du kan lege med avancerede effekter inden du tager billedet.

De komplekse AI-baserede filtre kommer i en række forskellige kategorier. Som standard kommer appen med kategorier som selfie-, mad- og landsskabslinser. Her kan du for eksempel tage et selfie med pop-art filter eller ændre himlen på dit landskabsbillede fra blå skyer til mørk nattehimmel.

Skærmbillede 2020-12-09 kl. 11.57.56

 

Appen kommer også med et enormt bagkatalog af filtre lavet af designere i det kreative miljø. Nogle er endda animerede, mens andre er udviklet i samarbejde med kunstnere og influencere fra forskellige steder i verden (blandt andet kan du få et Billie Eilish filter). Og der kommer hele tiden flere og flere linser, du kan prøve af.

 

Flotte og vilde billeder til sociale medier

Photoshop Camera app kommer med al sandsynlighed ikke til at erstatte din standard foto app. Det skyldes blandt andet, at den endnu ikke kan bruges med video og så starter den i øvrigt altid på selfiekameraet, hvilket for mange er en irriterende feature.

Skærmbillede 2020-12-09 kl. 11.58.18

 

Til gengæld kan appen bruges til at lave lækkert og flot indhold til sociale medier – både professionelt og privat.

Med appen kræver det kun få klik at skabe billeder, der stjæler opmærksomheden. Mange af filtrene kan virke overredigerede, men til gengæld skaber de blikfang og afspejler noget af din magi, profesionelle designer kan skabes med Photoshop! Se alle Softworlds Photoshop kurser her
authorIcon Af Softworld-DK

Softblog drives af Softworld, der er et internationalt træningscenter med fokus på digital visuel kommunikation. Siden 1995 har vi hjulpet kreative medarbejdere med at tilegne sig tidssvarende kompetencer i en kreativ og grafisk branche i konstant forandring. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

After Effects kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Se After Effects kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.