ny-workshop-brand-design

Nyt om grafisk design og digitale medier

Tips til at lave professionelle mobilvideoer til sociale medier

professionelle-mobilvideoer.png

Video er utvivlsomt det bedste format vi kan bruge, når vi deler indhold på sociale medier. Når ’et billede siger mere end tusind ord’, kan vi tilsvarende sige, at en video siger mere end tusind billeder.

Med video kan du formidle dit budskab på få sekunder og brugerne får samtidig en meget personlig relation til dig. Det er guld værd, når vi arbejder med indhold til online markedsføring.

Video er kongeformatet til indhold på sociale medier

Video har i mange år været kongeformatet, særligt når det kommer til sociale medier. Med de teknologiske muligheder vi har lige ved hånden i dag, indpakket i de nyere smartphones, har det aldrig været lettere at producere og udgive video med professionel look og feel.

Det er der mange virksomheder, der allerede har forstået og indarbejdet i deres tilstedeværelse på digitale medier.

De bruger mediet blandt andet for at skabe værdifuldt indhold for sine kundegrupper gennem videoproduktion. Der er dog stadig mange, som forholder sig tøvende med at springe ud i muligheden.

Videoproduktion er billigt, tilgængeligt og let

For få år siden var videoproduktion en disciplin, der var meget omkostningstung og krævede den store eksamen i videoredigering. Det krævede meget udstyr, et produktionshold, et redigeringsteam og ikke mindst planlægning.

I dag kan enhver nyere smartphone optage med en videokvalitet, der er super klar. Og med videoredigering direkte på mobilen, kan både produktion, redigering og distribution ske gennem en og samme enhed – nemlig den smartphone som vi stort set alle har ved hånden.

Det skaber nye muligheder, som virksomheden næsten ikke kan sige nej til. Muligheder for at begynde at filme når en situation opstår eller for at dokumentere budskabet på en helt ny og anderledes kreativ måde.

Det er en teknologisk forretningsmulighed mange virksomheder allerede er i gang med at tage del i. Det er tilgængeligt for alle og er legende let.

Lyd er afgørende for at skabe professionelle videoer

En af de ting som stadig mangler på mobilen for at lave rigtig professionel videoproduktion er lyden. Lyd er altid vigtigt, når vi arbejder med levende billeder.

Som videoseer lægger vi ikke altid mærke til det lydtapet, som præger en video, men når lyden er dårlig, så er det noget af det første vi lægger mærke til.

Derfor er den afgørende ting, som kan tage os fra hjemmevideoer til professionelle videoproduktioner, lydsiden og den kan vi forbedre ved helt simpelt ekstraudstyr.

Da kernen i, at lave videoproduktion på mobilen er tilgængelighed og enkle løsninger, er det afgørende, at vi tænker lyden ind på samme måde. Det skal være let, hurtigt og lige ved hånden. Der findes mange løsninger til god lyd, alle er ekstra udstyr.

Brug en levalier mikrofon

En af de mest optimale og tilmed billige løsninger er, at anskaffe sig en lille knappenåls mikrofon. På fagsprog kaldes det en levalier mikrofon. Enkelte mikrofonleverandører har endda lavet en helt særlig levalier mikrofon til iPhone/iPad, med henblik på at kunne skabe professionel lyd, når vi er på farten med vores mobil.

Denne type mikrofon giver god lyd og den fylder ikke mere end dit headset, så du let kan have en ekstern mikrofon i lommen, hvis der opstår en situation til at optage en video.

Så grib din yndlings smartphone, din mikrofon og gør dig klar til at skabe krystalklare billeder og sprød lyd til dine kreative videoproduktioner, som er guf for din professionelle tilstedeværelse på alle sociale medier.

 

 

 
Af Christian Buch Iversen

Christian underviser i Online Marketing, digitale medier og WordPress hos Softworld. Han har arbejdet med digitale medier siden starten af det 21. århundrede og har mange erfaringer med brugen af sociale medier både privat og professionelt.

Derfor har han flere gange været i landsdækkende medier (DR og TV2), som ekspert inden for sociale medier.

Formelt har han en uddannelse fra IT-Universitetet, som kandidat i informationsteknologi, samt gode erfaringer i at styre digitale produktioner som IT projektleder.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

Video & animation kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København kan du lære After Effects, Premiere Pro og Adobe Animate. Se kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.