placeholder_200x200

Seneste nyt om grafisk design og digitale medier

  Adobe Ink & Slide Review: Næsten som at tegne på papir

  ink07

  Jeg har fået fornøjelsen at give dig det første Adobe Ink & Slide Review, og den sidste uges tid har jeg haft fornøjelsen at teste produktet –nyt legetøj, juhuu! Få min anmeldese og se, hvordan jeg har tegnet med Ink & Slides tilknyttede apps.

  Ink & Slide består af to tegneredskaber. Ink, der er en ergonomisk, trykfølsom pen og Slide, der er et værktøj beregnet til at tegne lige streger, cirkler og andre former. Jeg har valgt at koncentrere mig om pennen Ink, da det er dette produkt, jeg finder mest interessant med min baggrund som gammeldags hånd-tegner.

  Ink er en trykfølsom pen til iPad. Den slags findes der allerede en del af, men Adobes Ink er anderledes, da den kommunikerer med Adobe Creative Cloud, hvilket giver ekstra muligheder end andre penne. Ink arbejder sammen med Adobes iPad programmer Adobe Line, Illustrator Draw og Photoshop Sketch.

  Suværen pen til skitser og roughs

  Pennen kan naturligvis benyttes til andre programmer, men det er kun når den anvendes sammen med de tre nævnte programmer, at den er trykfølsom og rar at arbejde med.
  Pennen er suveræn til skitser og roughs, og det føles meget som at tegne på et stykke papir. Som alt andet kræver det selvfølgelig træning, når et nyt redskab skal indøves, men allerede efter en lille uge føles det godt at tegne på denne måde.

  Adobe Line

  Her et eksempel tegnet i app’en Adobe Line:

  ink06

   

  Adobe Line indeholder forskelligt tegneværktøj som blyanter, markere og pensler, og det er en super App til at lave skitser med. Det færdige resultat synkroniseres med din Creative Cloud konto, så kunstværket altid er til rådighed.

  Dit arbejde kan uploades til Behance, så andre kreative kan vurdere det, og du kan endda sende det direkte fra din iPad til Adobe Illustrator eller Adobe Photoshop til videre bearbejdning. Filen er en bitmap, så du kan ikke direkte redigere i den med Adobe Illustrator.

  Photoshop Sketch

  Kunne du tænke dig at lære kreativ billedbehandling i Photoshop? Klik på billedet og få en Gratis Guide.
  Illustrationen af bilen øverst er lavet i Photoshop Sketch.Det er derfor også en pixelbaseret fil, og denne App kan virkelig efterligne akvareller og andre malerier med det gode udvalg af pensler, der findes her. Du kan desuden anvende dine egne pensler, som du har gemt i Creative Cloud.

  ink07

   

  Illustrator Draw

  Slutteligt får du et eksempel, der er tegnet i Illustrator Draw. Denne App kan arbejde med flere lag, det er derfor muligt at starte med en løs skitse, som forfines, for efterfølgende at oprette et eller flere lag til selve rentegningen.

  inkandslide3-1024x763

  Ink & Slide er helt klart et godt supplement til ens traditionelle workflow. Produktet giver mulighed for at være kreativ på en helt ny måde, og der er mange muligheder for at arbejde med egne pensler, farver og idéer.

  Adobe er i gang med at lave aftaler med andre virksomheder, der fremstiller tegne-apps, så på sigt kunne det hen og blive dit foretrukne tegneværktøj.

  Ink & Slide kan varmt anbefales!
  authorIcon Af Sten Olsen

  Sten er instruktør i Softworld, konsulent og coach i den grafiske branche med en fortid i reklameindustrien. Sten startede som kommerciel kunstner, og hans talent som tegner har senere givet ham arbejde som Grafisk designer, Art director og Kreativ Coach.

  Sten er specialist i Adobe InDesign, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop og Adobe Acrobat. Han har skrevet bøger og artikler om grafisk design samt undervist virksomheder i over 18 år.

  Seneste blogindlæg


  Kurser og workshops
  grafiske-kurser-blog

  Online kurser
  Vil du lære de mest populære Adobe programmer online? Deltag på 3-timers kurser hjemmefra eller på kontoret. Læs mere om online kurser her >>

  After Effects kursus
  På dette 3-dages kursus i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Læs mere om kurset >>

  InDesign kursus
  Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Læs mere om kurset >>

  UX design kursus
  Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Læs mere om kurset >>

  Se flere kurser