<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=622654084456109&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
placeholder_200x200

Seneste nyt om grafisk design og digitale medier

Sådan fungerer Premiere Pro Workspace

effects1

En sjov detalje ved Premiere Pro, som du og selv garvede klippere ofte overser, er fordelen ved at benytte sig af et forudedefineret Workspace.

Workspace giver dig nemlig muligheden for at fokusere på præcis de facetter af dit produktionsarbejde, som du bruger lige nu, istedet for at spilde plads på unødvendige paneler, kluntede omveje og interfaces.

Hvis du sidder midt i din grovredigeringsfase, en fase som typisk er en af de tidlige faser i et stykke klippearbejde, så er det en gave, at du med en simpel genvej kan prioritere store thumbnails på vores indhold, lille tidslinje og helt igennem skippe eksempelvis et unødvendigt lydredigeringinterface.

Dette Workspace kaldes Assembly. Assembly er en ny tilføjelse til Premiere Pro CC, og er en kæmpe hjælp, når du f.eks. skal rode med effekter.

Her bliver dine effect controls forstørret, så du får et gedigent overblik over alle dine keyframes og forskellige effekter i brug. Når du bruger mere end et Workspace, så betyder det også en mere effektiv brug af din tid i de forskellige faser af dit post-produktionsarbejde. Herudover kan du også definere dit eget Workspace ned til mindste detalje.

Med Creative Cloud kan du endda synkronisere disse definitioner, tastaturgenveje og brugerpræferencer, så du altid kan indrette dit arbejdsområde præcist som du vil have det uanset hvor du befinder dig i verden.

Alt det kræver er Internetadgang. Skulle du stå uden muligheden for at gå på internet, så kan du fysisk kopiere filerne til en usb-stick og importere indtillingerne direkte til din nye computer.

Herunder vil du finde en kort gennem af Workspace, Assembly og Color Correction.

Skab dit eget workspace

Du finder og bruger dine Workspaces ved at klikke på Window, og så Workspace:

workspaces

 

Under Workspace finder du Premiere Pros prædefinerede Workspaces, men som nævnt kan du også med fordel oprette dine egne, hvilket især er en stor fordel, hvis du er så heldig at arbejde på flere computerskærme.

Når du her vælger at flytte et panel, så vil det blive lagret i et midlertidigt Workspace, og derfor er det vigtigt at gemme det som New Workspace. Giv dit Workspace et hot navn, så du kan huske det, og nu har du det lige ved fingerspidserne, takket være dine smarte genveje.

Assembly workspace

Fordelen ved et Assembly Workspace er det store overblik over vores indhold i Project Manager, vi kan altid ændre udseendet fra Icon til List View, og på den måde få mest ud af metadataen. Timeline er komprimeret sammen med Program Monitor, så vi stadig kan indsætte vores klip i dette råklipnings-workspace:

assembly

 

Color correction workspace

Color Correction Workspaces er et skønt sværd til kampen om både farve, men også effekter. Læg mærke til Effect Controls-panelet og din Reference Monitor.

Sidstnævnte viser dig farvesammensætningen i dit klip, i Timeline i myriader af scopes, og Effects Controls giver et nemt overblik over vores keyframing. Fraværet af Effect-værkstøjskassen og Effect-panelet skyldes at det i denne Color Correction-fase forventes at du har overstået dit effektarbejdet. Men panelet ligger lige ved siden af Effect Controls, hvis du skal bruge det.

effects1

 
Af Michael Vrede Nielsen

Michael har siden 2012 undervist i Premiere Pro CS6 og Adobe After Effects CS6, hvor han er Adobe Certified Instructor, samt i Final Cut Pro X, hvor han er Certified Expert.

Foruden at være underviser hos Softworld, så arbejder Michael med post-production. Michaels store erfaring med betyder at han udfører arbejde for en lang række af bureauer i ind- og udland, hvor en typisk opgave består i at bygge animationer op fra bunden, hvad end det er til reklamer, in-store advertising eller som broadcast og fiktion.

Se Michaels arbejde i Angry Art Productions her: angryart.dk

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

Video & animation kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København kan du lære After Effects, Premiere Pro og Adobe Animate. Se kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.