placeholder_200x200

Seneste nyt om grafisk design og digitale medier

  Sådan Husker Du Bedre med Anki

  anki-logo.png

  Hvordan kan du huske ny information? Hvis du har travlt og har brug for at huske ting, så burde du kende til Anki.

  Hvad er Anki? Anki er en gratis software, som lader dig danne en række “huske-kort”, så du bedre kan huske ny information. Konceptet bag der hedder “Spaced Repetition Learning”, og har til formål at lagre information i din langtidshukommelse ved at styre, hvor ofte du bliver introduceret for de kort du laver.

  Jeg bruger det selv, hvis jeg har været på kursus i eksempelvis Photoshop og skal huske hvordan man laver en bestemt effekt, eller hvad en funktion hedder.

  Hvordan laver man disse kort?

  Med Anki er det simpelt at lave sine kort. På den ene side har du en tekst, med eksempelvis et spørgsmål. Det er også muligt at kopiere billeder og endda lydfiler ind på sit kort. På den anden side indsætter du svaret.

  Eksempelvis kunne den første side af mit billede se således ud:

  dehaze

  (Jeg har taget et screenshot ved at trykke på Cmd + Shift + 4 og valgt et udsnit af mit skærmbillede, som bliver gemt i udklipsfolderen.)

  Svaret er at gå i File - Camera Raw Filter - fx - og vælge Dehaze. (Der er sikkert andre måder at gøre det på!)

  Lad os sige, at den information sad fast og jeg godt vidste det. Så ville svare “Godt”, og så ville svaret først blive vist igen om et par dage. Hvad hvis jeg ikke kunne huske det? Så ville kortet bliver vist igen inden for få minutter. Og sådan sikrer programmet, at din viden sidder fast.

  Her et endnu et eksempel:

  pasted-graphic-1

  Her er svaret at trykke Cmd når man står i Paths-panelet. Men ja, sådan fungerer Anki. Stil et spørgsmål på den ene side og hav et svar på den anden.

  Brug visuelle elementer

  Et godt tip er at tilføje billeder. Det føles som om, at det visuelle element gør det nemmere at huske og sætte tingene i kontekst.

  Jeg har brugt Flash Cards i mange forskellige sammenhænge. Det er smart hvis du vil lære et nyt sprog, eller har travlt med at huske samtlige af menneskets knogler natten inden din eksamen i human fysiologi. Elleeeer... hvis du har været på kursus og måske føler, at du har glemt en eller to ting 14 dage efter du har siddet i kursuslokalet.

  Anki kan downloades her. Ganske gratis og tilmed på dansk!
  authorIcon Af Anton Ian Nielsen

  Anton Nielsen arbejder med grafisk og kreativt indhold for Softworld og er i gang med ACE-certificering i Illustrator samt sin BA i Kommunikation fra RUC.

  Han underviser i kurset “Infographics”, hvor du lærer at omdanne tørre tal og fakta til spændende visualiseringer med historiefortælling.

  Seneste blogindlæg


  Kurser og workshops
  grafiske-kurser-blog

  Online kurser
  Vil du lære de mest populære Adobe programmer online? Deltag på 3-timers kurser hjemmefra eller på kontoret. Læs mere om online kurser her >>

  After Effects kursus
  På dette 3-dages kursus i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Læs mere om kurset >>

  InDesign kursus
  Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Læs mere om kurset >>

  UX design kursus
  Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Læs mere om kurset >>

  Se flere kurser