placeholder_200x200

Seneste nyt om grafisk design og digitale medier

Sådan vil Apple Watch blive brugt som medieplatform

Apple-watch.jpg

Med det nye Apple Watch på vej til Danmark synes jeg, det er et passende tidspunkt at løfte sløret for den research, jeg har lavet på området.

Hvad har Apple Watch egentlig med marketing at gøre? Hvorfor vil Apple Watch skabe en helt ny epoke for digital marketing?
Den lokale erkendelse

Først og fremmest er det værd at notere sig, at Danmark er et af de lande i verden, der er mest flittige til at tage Apple produkter til sig. Mængden af Apple produkter i Danmark pr. indbygger overstiger de fleste lande, og i mange statistikker er Danmark blandt de 10 mest Apple venlige lande i verden.

Så selvom der er mange andre telefoner end iPhones, mange andre tablets end iPads og selvom der kommer mange andre ure end Apple Watch, så vil vi i Danmark se en stor anvendelse af især Apples produkter.

Designforståelse og indkomst gør forskellen

Min egen teori er, at det dels har noget med den nordiske designforståelse at gøre. Vi er villige til at betale mere for noget, der ser godt ud og er lækkert. Men naturligvis har vores indkomst i forhold til produkterne også en meget stor betydning.

En tur til Budapest i sommers afslørede i hvert fald, at en iPhone i Ungarn koster en månedsløn for en skolelærer.

Med det in mente så lad os slå en ting fast: Uanset om du synes, at Apple Watch ikke er smart og du ikke selv vil bære det, så vil mange af dine kunder gøre det, derfor vil det blive en relevant marketingkanal for dig at lære at kende.

Det epokegørende ved Apple Watch

Hvis man ser på Apples seneste lanceringer, så har de hele tiden haft fokus på sundhedsindustrien; masser af apps, der måler din puls, din hjerterytme og registrerer dit helbred, statistikker og kurver samt andre talværdier, der kan bruges til at forstå din krop bedre.

Med Apple Watch er der sensorer bag uret mod din håndflade. Teknologien er forholdsvis ny og vil helt sikkert blive udviklet markant indenfor bare de næste 2-3 år.

Det betyder, at du snart vil få Apps, der via din sindsstemning kan foretage analyser af din puls og dermed, i det øjeblik du er mest modtagelig, vise dig en særlig annonce.

Typisk vil det være annoncer fra udbydere, hvor du i forvejen har Apps.

Det kan være indkøbsapps, såsom take-away mad og supermarked-apps. Altså helt nede på jorden dagligdagsvarer, hvor tilbud nu ikke bare bliver skræddersyet dine tidligere handelsmønstre men også bliver målrettet tidspunktet, hvor du følelsesmæssigt er mest parat.

Hvordan bliver annoncestilen så?

Twitter agtigt, bare kortere. Det er den bedste beskrivelse, jeg kan give. Små simple budskaber og meget let at afkode.

Det stiller helt nye krav til dig som marketing- og kommunikationsmedarbejder, hvis du skal gøre brug af denne platform.
authorIcon Af Puneet Oberoi

Puneet har siden 1998 arbejdet i Softworld. I 1996 blev Puneet udlært som grafiker på et trykkeri i Albertslund. Efter 4 år i lære og efter at være vokset op i et hjem, hvorfra der blev drevet reklamebureau, har Puneet i hele sin opvækst set, oplevet og forstået tilblivelsen af visuelle produkter.

I 1999 blev Puneet Adobe Certified Expert og underviste i adskillige år indenfor Adobes programmer. I årene 2000-2004 udgav Puneet flere bøger om Illustrator, Photoshop, InDesign og Acrobat. Derudover holdte Puneet utallige seminarer sammen med Adobe.

I dag fungerer Puneet som direktør og produktudvikler i Softworld og med sit store netværk og branchekendskab deltager Puneet aktivt i tilblivelsen af hvert enkelt kursus, ligesom han fortsat er drevet af sin passion, nemlig at lære andre at arbejde med visuel kommunikation.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

After Effects kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Se After Effects kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.