kreative-grafiske-kurser

8 strategier til effektiv læring

  Sådan får du nye færdigheder nemmere (og hurtigere)

  8-strategier-til-effektiv-laering  Hvordan følger du med på et arbejdsmarked, hvor omstilling og behovet for nye og opdaterede kompetencer aldrig har været vigtigere?

  Vi er mange, der kan nikke genkendende til ønsket om forsat at udvikle færdigheder inden for de arbejdsområder, vi dagligt beskæftiger os med.

  For de fleste er drivkraften til at lære mest muligt og holde sig opdateret meget stærk – måske mere, end vi egentlig har tid til.

  Så hvordan kan du opnå nye færdigheder uden at blive stresset eller miste værdifuld tid til dine andre arbejdsopgaver?

  I dette blogindlæg kigger vi nærmere på 8 konkrete strategier, du kan tage i brug allerede i dag for at lære noget nyt – både hurtigere og sjovere.

  1. Få hjælp og sparring af nogle, der allerede kan dét, du vil lære

   En af de sværeste udfordringer du vil møde, når du skal lære noget nyt, er at starte fra nul. Hvor skal du begynde?

   Et godt bud er at kickstarte din vej til nye færdigheder ved at trække på erfaringerne fra én, der allerede kan det, du skal lære. På den måde undgår du de mange begynder-fejl, faldgruber og omveje.
  2. Del din læring op i flere forskellige trin

   Du kan ikke lære det hele på én gang – derfor er det vigtigt at bryde det, du skal lære ned i små bidder.

   Skal du lære at bruge et nyt software, kan du f.eks. dele læringen op i først at forstå brugerfladen, lære at bruge de vigtigste værktøjer og så til sidst bygge på med at kende avancerede funktioner i programmet.
  3. Kortlæg dit mål med de nye færdigheder


   Hvad ønsker du at opnå med de nye færdigheder? Der kan være mange grunde til, at du vil lære noget nyt. Måske er du ude efter en lønforhøjelse eller mere indflydelse på dit arbejde. Måske har du brug for et nyt værktøj til at udfolde dig kreativt?

   

Ved at kortlægge dit mål med de nye færdigheder, sørger du samtidig for, at din motivation til at lære er i top.

  4. Hold fokus mens du lærer – og tag pauser


   Vi kender det godt: En af de største forhindringer i en læringsproces er at holde fokus i længere tid ad gangen. Hold dig selv fra at multitaske f.eks. på Facebook eller din telefon, mens du er i gang med at tage ny viden til dig.

   Vores hjerne arbejder på højtryk, når vi indtager ny information. Sæt dig nogle mål for, hvor længe du skal være fokuseret ad gangen – og husk at holde pauser, hvor du kobler helt fra og tænker på noget andet.

  5. Brug “gamification” til at gøre læringsprocessen sjovere

   
Jo sjovere noget er – jo nemmere har vi det med at bruge tid på det. Undersøg, om der måske findes et spil eller en app, der kan hjælpe dig med at træne de nye færdigheder.

   Med sprog-appen Duolingo lærer du f.eks. sprog på en spil-agtig måde (perfekt mens du venter på bussen eller toget). Skal du i gang med app-udvikling er Swift Playgrounds en interaktiv måde at lære kode på.

  6. Øv dig i lav-risiko situationer

   Rom blev ikke bygget på en dag. Det gælder også, når du skal bruge dine nye færdigheder i praksis. Prøv at sætte lidt øremærket tid af til at udføre små, relevante opgaver inden for dit nye område. Det kan f.eks. være 15 minutter hver dag. På denne måde får du det ind under huden hurtigere og bliver mere komfortabel med det.

   Prøv også at øve dig i “lav-risiko” situationer. Er du i gang med at lære WordPress kan du f.eks. sætte dit eget lille website op, så du ikke skal være bange for at ‘ødelægge’ noget på virksomhedens hjemmeside.

  7. Få løbende feedback på dine nye færdigheder


   Har du en kollega, du kan sparre med? Prøv at spørge vedkommende, om de kan give dig hurtig feedback på konkrete arbejdsopgaver, du løser undervejs i din læring.    Husk at ingen forventer, at du skal løse opgaverne perfekt, mens du er i processen med at tilegne dig nye færdigheder.

  8. Mist ikke modet hvis du møder udfordringer undervejs


   Mind dig selv om, at det tager tid og øvelse at lære noget nyt. Hvis du støder ind i udfordringer undervejs så tag en pause og vend tilbage med friske øjne.    Læring er en konstant proces, og det er vigtigt at huske, at du også skal have det sjovt, imens du lærer.  Ved at overveje disse punkter, vil du opleve, at læringsprocessen bliver nemmere og hjælper dig med at holde fokus på det vigtigste: At du får nye kompetencer, der skaber stor værdi både for dig selv, din arbejdsplads og dine kollegaer!

   

   


   
  authorIcon Af Softworld-DK

  Softblog drives af Softworld, der er et internationalt træningscenter med fokus på digital visuel kommunikation. Siden 1995 har vi hjulpet kreative medarbejdere med at tilegne sig tidssvarende kompetencer i en kreativ og grafisk branche i konstant forandring. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

  Seneste blogindlæg


  Kurser og workshops
  grafiske-kurser-blog

  After Effects kursus
  På dette 3-dages kursus i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Læs mere om kurset >>

  InDesign kursus
  Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Læs mere om kurset >>

  UX design kursus
  Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Læs mere om kurset >>

   

  Se flere kurser