placeholder_200x200

Seneste nyt om grafisk design og digitale medier

Fakede 5-Ugers Ferie på Facebook med Photoshop

zillatwitter.jpg

Hollænderen Zilla van den Born lavede et ret interessant eksperiment om, hvor misvisende fotos kan være på de sociale medier. I hele fem uger snød Zilla sin familie og facebookvenner, som troede at hun var taget på en lang og spændende ferie gennem sydøst-asien.

I virkeligheden var hun bare hjemme i Amsterdam og alle fotos havde hun manipuleret med Photoshop.

'Snydt!' Sådan tager du på eventyr gennem Asien med Photoshop

photofakeZilla brugte hendes ’ferie’ på at manipulere rejsebilleder og placere sig i flere situationer, som du nok ville forvente, at en turist ville kaste sig ud i og dele det på facebook.

Se fx. dette billede – ’Næ, hvor fint, Zilla er ude og snorkle i havet!’ ville hendes godtroende facebookvenner måske tænke.

Men i virkeligheden svømmer hun i en pool i hendes lejlighedskompleks – se hvordan hun har fået fisk og lignende ind på billedet med Photoshop.

 

Ommøblerede sit soveværelse til et hotelværelse og Skypede med sine familie

Udover, at hun også besøgte den lokale orientalske restaurant og fik et billede med et buddhistisk munk, så ommøblerede hun også sit soveværelse så det lignede et asiatisk hotelværelse.

Ingen anede mistanke og hun skypede endda med sin familie fra soveværelset - Naturligvis med sort plastik for vinduerne så tidsforskellen passede.

 

Vi filtrerer og manipulerer hvad vi viser på sociale medier

Så hvorfor gøre det? Udover, at hun brugte det som et projekt på hendes universitet, fortæller Zilla van den Born lokale medier i Amsterdam sit motiv; ”Jeg gjorde det her for at vise folk, hvordan vi filtrerer og manipulerer, hvad vi viser på sociale medier og, at vi skaber en online verden, som ikke afspejler virkeligheden.

Mit formål var at bevise, hvor normalt og let det er at forvrænge virkeligheden. Alle ved, at billeder af modeller er manipuleret, men vi overser meget ofte det faktum, at vi også manipulerer virkeligheden i vores egne liv.”

Mine kilder til historien stammer fra denne artikel i PetaPixel.com af  Gannon Burgett og denne artikel fra Gapyear.com af Will Jones
authorIcon Af Hjalte Bach

Hjalte Bach er uddannet i Erhvervsøkonomi og Organisationskommunikation med speciale i digital marketing, content og branding. Hjalte arbejder særligt med lead generering, digital udvikling og content marketing på tværs af kanalerne med erfaring i større internationale samt mellemstore virksomheder.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

After Effects kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Se After Effects kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.