placeholder_200x200

Seneste nyt om grafisk design og digitale medier

Mobil-revolution: Så gode billeder kan du tage med din smartphone

smartphone-revolution.jpg

Nu vi allesammen har fået smartphones i dag, så kan du sige, at vi alle er blevet fotografer og vores egne medier. Og det har givet os nogle ret fede muligheder.

Dels fordi vi har den på os hele tiden, der bliver jo taget virkelig virkelig mange flere billeder end for 5 år siden, og dels fordi, at kameraet i telefonerne nu er blevet så gode, at de faktisk kan erstatte nogle normale kameraer.

I dag ser vi allerede en masse, som tager billeder med deres smartphones til professionel brug. Det er enormt nemt at tage et billede og hurtigt distribuere det videre. Oveni i den hat, så lever vi jo en social media æra, og rent visuelt klarer fx. Facebook-opslag sig meget bedre med billeder.

Her får du et hurtigt eksempel på før/efter billeder med din smartphone:

 

forblog
 
Almindeligt billede taget med min iPhone 5s, hvor jeg blot har taget det med standard-indstillinger og ikke redigeret efterfølgende med telefonen.

 

 

efterblog
 
Her ser du resultatet af samme billede, der har fået en hurtig tur med redigering blot på min iPhone.

 

 

Hvor gode kan smartphone billeder blive?

smartphoneblog1-e1431350733671-1

Ja, det kommer jo an på hvilken lineal man bruger til at måle hvor godt det skal være. Der er selvfølgelig nogle tekniske begrænsninger ved at bruge sin smartphone, men i princippet er et kamera et kamera, så er også en del ligheder.

Så man kan i mange sammenhænge tage ligeså gode billeder med sit smartphone som med de andre kameraer. Herunder kan du se endnu et eksempel:

Lomme-teknologien her sikrer os faktisk nogle ret imponerende smartphone billeder, når alting skal gå stærkere.

Man skærer en masse arbejde fra og kvaliteten kan blive god nok til, at du kan dele det med det samme via Facebook, linkedin osv. men selvfølgelig kommer det an på hvem du er og hvad dit billede skal bruges til.

 

 

Den store fordel er hurtigheden

Din smartphone gør dig til et lyn-medie. Det er hurtigt og smart at komme ud med noget. Kameraet i smartphones bliver konstant bedre og bedre, og alle de nye apps gør det også endnu nemmere at redigere i dem med det samme, så du ikke skal skifte over til din desktop og lave gængs billedredigering i fx. Photoshop.

Og hvis dit smartphone billede kræver en dybere opmærksomhed, kan du lave det grove forarbejde på farten med din iPhone eller Android.

Med Adobe Creative Cloud for eksempel er der nu kommet en hel masse mobile værktøjer, som du kan bruges i samspil med dine programmer og til mere professionel brug. Så tager du et billede på farten med din smartphone, kan du også få det til at ligge i din creative cloud med det samme.

På den måde er billedet altså klar til redigering på computeren, når der er behov for mere tekniske løsninger end hvad din smartphone tilbyder. Som professionel kan den sammenhæng især være relevant, så her bliver cloudløsninger en fantastisk mulighed for dit workflow.
authorIcon Af Søren Jonesen

Når Søren ikke underviser om fotografering og Photoshop hos Softworld, så er han selvstændig reklamefotograf.

Søren har arbejdet som reklamefotograf siden 1992 og har haft eget firma siden 2000. Sørens opgaver strækker sig vidt, og er bl.a. indenfor reklame, portræt, mode, industri, arkitektur.

I de senere år har han dog primært beskæftiget sig indenfor highend produktfoto, bl.a. for B&O, samt smykkefotografering for mange af Danmarks førende smykkekunstnere.

Seneste blogindlæg


Kurser og workshops
grafiske-kurser-blog

After Effects kurser
På vores certificerede kurser i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Se After Effects kurserne >>

InDesign kurser
Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Se InDesign kurserne >>

UX design & WordPress kurser
Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Se web design kurserne >>


 

Se flere kurser

Find dit næste kreative kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række kurser i InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects og WordPress.