ny-workshop-brand-design

Nyt om grafisk design og digitale medier

  3 tip: Top dine kreative færdigheder med video og animation

  blog-top-dine-faerdigheder-med-video-animation-1

  Overvejer du – som mange andre af dine kreative kollegaer i branchen – at tilføje nye grafiske formater til dit repertoire?

  I dette blogindlæg får du 3 tip til, hvordan du kan supplere dine kreative evner med video og animation. Lær blandt andet om motion graphics og videoredigering samt hvordan du sparer produktionstid ved at bruge skabeloner og grafiske elementer. 

  1. Lær at producere animation og motion graphics

  Animation og video er det nye ”sort” indenfor digital grafik og design, og mulighederne er mange. Men hvilke former for animation findes der, og hvor kan du bruge animation og video?

  Animationer kan bruges til bannere, animerede infografikker, explainer videoer og interaktiv grafik. Fælles for de forskellige typer af animationer er, at de fungerer godt på tværs af digitale platforme og inddrager og engagerer brugerne meget mere end hvad almindelig grafik er i stand til. 

  Hvordan inddrages animation i dit arbejde?

  Arbejder du med kommunikation, marketing, SoMe eller grafisk design, så er der forskellige måder at inddrage animation på.

  Som grafiker og designer kan du, ved f.eks. at lære After Effects, skabe liv i dine grafikker og designelementer og dermed producere helt nye former for interaktiv og levende grafik.

  Hvis du arbejder med kommunikation, digitalt indhold eller sociale medier, kan du få grafiske elementer fra en designer og selv sætte det sammen til engagerende indhold, der er delevenligt på tværs af mange digitale platforme.

  På vores populære kurser After Effects Basis og After Effects Rutineret, får du hands-on undervisning i at designe og producere animation og levende grafik, tilføje effekter og meget mere i branchens mest populære Motion Graphics program.

   

   I videoen ovenfor kan du se et eksempel på, hvordan du kan producere animerede infografikker til videoer ved at bruge færdige Motion Graphics skabeloner.

  2. Lær at klippe og redigere video

  Videoproduktion har tidligere krævet høje budgetter og adgang til store produktionshold.

  Sådan er det heldigvis ikke længere. I takt med at brugen af sociale medier stiger for hvert år, ser mange virksomheder også det store potentiale i at kommunikere til sine målgrupper via videoer.

  Videoindhold behøver ikke længere være produceret i Hollywood-format

  Små videoer, der viser glimt fra en virksomheds daglige gøren og laden via f.eks. interviews med medarbejdere og kunder eller en stemningsrapport fra et event, er alle med til at styrke virksomhedens kontakt til sine kunder og målgrupper. For at lave den gode video skal du: 

   

  1. Kende grundlæggende teknikker som f.eks., hvordan du optimerer lyd og billede.
  2. Vide hvilke kameravinkler, du skal bruge, inden du tager din smartphone op af lommen for f.eks. at filme virksomhedens seneste produktlancering.

  De mange nyere videoprogrammer giver dig basis-klippemuligheder til de små videoer, men skal du igang med en større produktion, får du også avanceret funktionalitet.

   

   

  I denne video får du en lille introduktion til Premiere Rush, Adobes nyeste program til videoredigering. 

  Vil du vide mere?

  På vores Premiere Pro kursus lærer vi dig at mestre et af verdens mest populære videoredigeringsprogrammer.

  Fordelen med Premiere Pro er, at der ikke er begrænsninger for, hvad du kan gøre med din video.

  Ulempen er dog, at de mange muligheder kræver noget tid og øvelse at sætte sig ind i. Derfor har Adobe lanceret videoprogrammet Premiere Rush, der er skåret ned til den vigtigste funktionalitet, og du kan nemt arbejde med færdige skabeloner, du selv kan redigere i.

  På et 2-dages Videokursus med Premiere Rush lærer du ikke bare at bruge Premiere Rush. Du lærer også relevant teknik og teori for hvordan du mest effektivt kan planlægge dine videoproduktioner fra start til slut.

   

  Hent en mini-guide til videoproduktion (PDF)

  softworld hent en videoguide

  I denne 44-siders begynder-guide til videoproduktion får du insider-viden, tip til gode ressourcer og kendskab til de programmer, du behøver for at fuldføre din kreative vision.

  HENT VIDEO GUIDEN  

  3. Brug skabeloner til video og animation – og spar tid

  Mange kreative medarbejdere oplever den stigende tendens med, at der stilles krav til større effektivitet og at der skal produceres mere på kortere tid.

  Så hvordan sørger du for, at der er plads til kreativitet og kvalitet, når alt skal effektiveres?

  Hent  færdige skabeloner og grafiske elementer online

  I de sidste par år er der kommet en række professionelle online udbydere på banen, som grafikeren, designeren eller marketing- og kommunikationsmedarbejderen kan få stor glæde af. 

  Her henter du nemlig færdige skabeloner og grafiske elementer til arbejde, som du sammensætter til dit formål, uden at stå for den grafiske produktion fra bunden.

  Envato Elements og Adobe Stock er eksempler på online udbydere, hvor du får adgang til bl.a. tusindvis af motion graphics-skabeloner, infografik elementer og anden grafik,  som du frit kan bruge i dine produktioner uden at designe det selv først. 

  Netop som med animation er færdige videoskabeloner, du selv kan tilpasse, også meget populært. Envato Elements, Videohive m. fl. tilbyder også disse typer skabeloner.

  Hos f.eks. udbydere som Envato Elements (ovenfor) kan du hente skabeloner og grafik, der kickstarter dine produktioner og sparer dig for en masse tid. 
  authorIcon Af Hjalte Bach

  Hjalte Bach er uddannet i Erhvervsøkonomi og Organisationskommunikation med speciale i digital marketing, content og branding. Hjalte arbejder særligt med lead generering, digital udvikling og content marketing på tværs af kanalerne med erfaring i større internationale samt mellemstore virksomheder.

  Seneste blogindlæg


  Kurser og workshops
  grafiske-kurser-blog

  Online kurser
  Vil du lære de mest populære Adobe programmer online? Deltag på 3-timers kurser hjemmefra eller på kontoret. Læs mere om online kurser her >>

  After Effects kursus
  På dette 3-dages kursus i Aarhus og København får du det fulde overblik over After Effects. Læs mere om kurset >>

  InDesign kursus
  Lær InDesign på 2 dage så du kan opsætte grafisk design til plakater, annoncer, foldere og meget mere. Læs mere om kurset >>

  UX design kursus
  Få en solid og praktisk forståelse for UX Design, så du kan designe gode brugeroplevelser og overbevisende design. Læs mere om kurset >>

  Se flere kurser